Vantaan seurakuntien hautausmaat

Vantaan seurakuntien hautausmaat sijaitsevat Helsingin pitäjän kirkonkylässä Pyhän Laurin kirkon luona, Ruskeasannassa, Hämeenkylässä ja Korsossa. Lisäksi Honkanummen hautausmaalla sijaitsee Helsingin ja Vantaan seurakuntien yhteinen tunnustukseton hauta-alue, jonka kortteli 79V on varattu vantaalaisille vainajille.

Hämeenkylän ja Korson kirkon hautausmailta voi valita tuhkahautasijan, Helsingin pitäjällä ja Ruskeasannassa on myös arkkuhautapaikkoja.

Uurnahauta-alueet

Uurnahautoja on Helsingin pitäjän, Ruskeasannan ja Hämeenkylän hautausmailla. Uurnahaudat luovutetaan 25 vuodeksi kerrallaan. Uurnahautapaikassa on 4–9 hautasijaa.

Muistolehto

Muistolehto on yhtenäinen hauta-alue, jossa jokaisella vainajalla on pieni hautasija. Tuhka haudataan ilman uurnaa tai pellavauurnassa. Muistolehtoja on Helsingin pitäjän, Ruskeasannan, Hämeenkylän ja Korson hautausmailla. Muistolehtoon haudattujen nimet merkitään nimikilvellä yhtenäiseen muistoseinään. Korsossa on käytössä myös maahankätkettyjen kirja. Kukat ja kynttilät tuodaan tarkoitukseen varatulle muistelupaikalle. Muistolehdon seurakunta perushoitaa kokonaisuudessaan.

Arkkuhauta-alueet

Uusia arkkuhautoja luovutetaan vain vantaalaisille. Arkkuhauta luovutetaan aina 25 vuodeksi kerrallaan. Arkkuhautoja on Helsingin pitäjän ja Ruskeasannan hautausmailla.

Hautausmaan toimisto

Hautausmaan toimisto palvelee arkisin klo 9–15 osoitteessa Pappilankuja 5, 01510 Vantaa (Pyhän Laurin kappelin viereinen huoltorakennus).
P. 09 8306 220, sähköpostiosoite: vantaa.hautaustoimi@evl.fi.  

Hautausmaan toimisto palvelee Helsingin pitäjän, Ruskeasannan, Korson kirkon ja Hämeenkylän kirkon hautausmaiden kaikissa hautapaikkaa, hautaamista ja hautausmaan hoitoa koskevissa asioissa. 

► Hautojen hoito

► Hautajaiset ja niiden järjestäminen