Matille kirkko on ihanasti vaarallinen paikka

22.11.2017 17.06

Matti Nurmi

Ei voi koskaan tietää, millainen ihme kirkossa viereen istahtaa. Ei tiennyt Matti Nurmikaan.

 

Matti Nurmi, 72, häärää Hakunilan tai Länsimäen kirkolla lähes päivittäin. Maanantaisin hän on apuna lounastarjoilussa, tiistaisin vetää Miehet keittiössä -ryhmää, keskiviikkoisin hän tutkii Raamattua miesten piirissä, torstaisin laulaa kuoroharjoituksissa, perjantaisin hän voitelee aamiaisleipiä ja sunnuntaina Nurmi menee messuun.

– Messussa olen usein kirkon ovella ottamassa ihmisiä vastaan, jaan virsikirjoja ja toivotan tervetulleeksi. Toisinaan olen ehtoollisavustajana tai minulla on tekstin lukuvuoro tai kerään kolehdin. On aivan ihanaa, kun voi olla monessa mukana.

Ennen näin aktiivista seurakuntaelämää Nurmi pyöritti omaa taksiyritystä, josta hän jäi eläkkeelle seitsemän vuotta sitten. Vaimon sairastuttua Nurmi toimi omaishoitajana kolme vuotta. Vaimon kuoleman jälkeen Nurmi meni seurakunnan järjestämään sururyhmään.

– Seurakuntayhteys on tärkeä, varsinkin surutyössä. Vaikka minulla on laaja ystäväpiiri ja sukulaiset, he eivät olleet siinä tilanteessa henkilöitä, joita kaipasin. Se oli kirkko.

Sururyhmän ohjaaja, diakoniatyöntekijä Saara Huhanantti kuuli Matti Nurmen kokkaustaidoista. Idea Miehet keittiössä -ryhmästä syntyi, ja ryhmä aloitti toimintansa viime keväänä.

► Mikä (tai kuka) ihme Matille tapahtui Hakunilan kirkossa - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungista

Teksti Nina Riutta

Kuva Esko Jämsä

« Uutislistaukseen