Vantaan Yhteinen pöytä valittiin Vuoden keittiöteoksi

7.11.2017 13.30

Ruuanlajittelua Yhteisen pöydän hävikkiterminaalissa

Yhteistä pöytää kiitettiin rohkeudesta ja kyvystä ajatella asioita uudella tavalla. Yhteinen pöytä -verkosto arvostaa sitä, että palkinnossa on nähty ruoka-avun laatu sekä sosiaalinen ja ekologinen kestävyys.

 

Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntien Yhteinen pöytä verkostoineen on voittanut Vuoden keittiöteko -kilpailun. Yhteinen pöytä on verkosto, joka luo mallia vantaalaiselle, yhteisölliselle ruoka-aputoiminnalle ja hävikkiruoan keskitetylle jakelulle. Kilpailussa etsittiin ihmisiä ja tekoja, jotka ovat uudistaneet ammattikeittiöiden toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja.

Vuoden Keittiöteko -palkinnon myöntänyt tuomaristo kiitti Yhteistä pöytää rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla. Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomiota hävikkiruoan logistiikan tehokkuuteen, mallin monistamisen mahdollisuuteen jopa EU-tasolla ja yhteisen ruokailun sosiaalisen vaikutuksen huomioimiseen ja edistämiseen.

- Palkinto oli meille yllätys, koska yleensä meitä ei nähdä perinteisenä keittiötoimijana. Palkinnossa Yhteinen pöytä -verkostolle on merkittävää, että meidän toiminnastamme on bongattu laatu. On tärkeää, että myös ruoka-avun kentällä nähdään tarpeellisena laadukas ruuan käsittely, sanoo Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma.

- Meille tärkeää palkinnossa on myös, että on nähty Yhteisen pöydän kokonaismallin sosiaalinen ja ekologinen kestävyys. Että me hyötykäytämme hävikkiruokaa ja tuotamme sen avulla sosiaalista ja yhteistä hyvää.

Yhteinen pöytä valittiin voittajaksi kilpailun järjestäjien mukaan ylivoimaisella äänienemmistöllä. Kilpailuun on kuka tahansa saanut ehdottaa sopivaa ehdokasta. Heistä kilpailun järjestäjä Fredman Group valitsi kymmenen kärkiehdokasta, joista tuomaristo päätti voittajan.

Kilpailun palkintona oli neljän hengen matka voittajan työyhteisölle 10.–12.6.2018 Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon.

Vuoden keittiöteko -palkinto jaettiin nyt toista kertaa ja sen jakaa Fredman Group, joka tuottaa tietoa, osaamista ja teknologiaa keittiöiden kehittämiseen.

Tuomaristo:

  • Mika Halmesmäki, toimitusjohtaja, Kespro
  • Risto Mikkola, luova johtaja, Kotipizza Oyj
  • Heli Koivuniemi, päätoimittaja, Aromi-lehti
  • Risto Karmavuo, johtaja, Place to be Haaga
  • Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
  • Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, AMKO ry
  • Merja Ahola, ruokapalvelupäällikkö, Sodankylän kunta
  • Peter Fredman, toimitusjohtaja, Fredman Professional Kitchen Oy

Yhteinen pöytä

Vuoden keittiöteko -kilpailu

Kuva: Jani Laukkanen

« Uutislistaukseen