Sanaa ja safkaa Matalassa maanantaissa

9.10.2017 12.59

ruuanjako2-web_THUMB.jpg

Hakunilan seurakunnan Matalassa maanantaissa ruokailee viikoittain reilu sata ihmistä.

 

"Kävin viemässä vähän omenoita", huikkaa Hakunilan kirkon eteisen poikki harppova rouva tyhjät ämpärit käsissään. Parin tunnin kuluttua punaisia ja vihreitä omenoita tarjoillaan Matalan maanantain jälkiruokana.

Hakunilassa jaetaan ilmaisia ja edullisia aterioita useana päivänä viikossa. Maanantaisin kirkolla tarjoillaan sanaa ja sapuskaa yli sadalle ruokailijalle. Tänään osallistujia on 112, joista nuorin on vielä sylivauva ja vanhimmat nojailevat rollaattoreihinsa.

Vihreitä paitoja vilisee joukossa : koko diakoniatiimi pyrkii olemaan maanantaisin paikalla. Ruokajonosssa vaihdellaan kuulumisia ja välillä hoidetaan asioita, joiden kanssa muuten tultaisiin diakoniapäivystykseen.

Ennen ruokailua on kirkkosalissa mahdollisuus hiljentyä, sytyttää kynttilä ja kuunnella musiikkia. Hartaus pidetään joka maanantai ja kaksi kertaa kuukaudessa siihen sisältyy ehtoollinen. Ennen hartauden alkamista Harri Nurminen houkuttelee tiiviin piirin muodostaneita eläkeläisrouvia kirkkosaliin: "Minä niin mielelläni tarjoilisin teillekin ehtoollista". Rouvat jättävät hartauden tällä kertaa väliin, mutta siitä huolimatta kirkon penkissä on väkeä enemmän kuin sunnuntain messuissa keskimäärin. Kynnys sunnuntain jumalanpalvelukseen voi tuntua monesta tuntua korkealta, mutta maanantaisin uskaltaa tulla omana itsenään.

 

Teksti: Johanna Puolitaival, kirjoittaja vieraili Matalassa 25.9.

Kuva: Antero Harju

« Uutislistaukseen