Häät

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä." (Uusi testamentti, 1. kirje korinttilaisille 13:4)

Rakkaus on yksi Jumalan suurimmista lahjoista. Rakkaan ihmisen löytyminen, sitoutuminen ja elämä yhdessä ovat aiheita juhlaan. Yhteisen polun kulkeminen ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Avioliitto on kahden ihmisen päätös ja valinta. He lupaavat rakastaa toisiaan ja tehdä parhaansa, että kumpikin voisi olla avioliitossa onnellinen.

Kirkkohäissä parille ja heidän liitolleen pyydetään Jumalan siunausta. Sitä rukoilevat yhdessä avioparin kanssa myös heidän läheisensä.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Kirkollisesti voidaan vihkiä myös sellaiset parit, joista toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan. Esimerkiksi jos toinen pariskunnasta ei kuulu kirkkoon, voidaan jo solmittu avioliitto siunata tai avioliiton solmineen parin kanssa voidaan rukoilla vapaamuotoisesti.

Lue lisää eri vaihtoehdoista oheisista linkeistä.

Suuresti tai pienesti

Juhlaa voi viettää monella tavalla. Suuresti tai pienesti.

"Tahdon" voi sanoa kirkossa, kotona tai luonnon keskellä. Papin edessä voi piipahtaa vaikka lounastunnilla kirkkoherranvirastossa. Myös suositut hääyötapahtumat ovat helppo tapa astua avioon.

Menossa naimisiin

Mitä tarvitsee tehdä, kun on menossa kirkossa naimisiin? Lue lisää...

Vihkitoimitus

Vihkipari suunnittelee yhdessä papin kanssa, miten heidän häissään toimitaan. Tässä voi tutustua vihkimiseen pääpiirteissään. Lue lisää...

Avioliiton siunaaminen

Avioliitto voidaan siunata, kun avioliitto on solmittu siviiliviranomaisen edessä tai jonkin muun kuin luterilaisen kirkon käytännön mukaan. Lue lisää...

Samaa sukupuolta olevat parit

Vantaan seurakunnat haluavat olla mukana kaikkien jäsentensä juhlahetkissä. Lue lisää...

Hääsanastoa

Tutustu kirkkohäiden tärkeisiin sanoihin! Lue lisää...

Hääyö

Hääyötapahtumissa naimisiinmeno on tavallistakin vaivattomampaa. Lue lisää...

Ota yhteyttä

Kaikissa vihkimiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Kirkkoherranvirastojen yhteystiedot