Myyrmäen kirkko (suljettu)

Myyrmäen kirkon sisäkuva.

Uomatie 1, 01600 Vantaa

050 409 0497 suntio

Myyrmäen kirkon peruskorjaus valmistuu elokuussa 2024 ja kirkko aukeaa jälleen syyskuussa. 

Sisäilmaongelmista kärsinyt Myyrmäen kirkko jäi tilapäisesti pois käytöstä 2019. Kirkkoa remontoitiin jo 2016–2018, mutta pienemmät korjaukset eivät ratkaisseet ongelmia. Vuonna 2019 Vantaankosken seurakunta muutti kokonaan väistötiloihin. Peruskorjaus alkoi keväällä 2023. 

Monet kirkon ongelmista juonsivat juurensa rakenneratkaisuihin, jotka olivat rakentamisajankohdalleen tyypillisiä. Ne on kuitenkin havaittu tänä päivänä toimimattomiksi. Kirkko on valmistunut 1984.

Kosteus- ja rakennevaurioiden kanssa samaan aikaan peruskorjauksessa on uusittu myös talotekniikka ja päivitetty tilojen käytettävyys monimuotoisemmiksi ja tämän päivän tarpeisiin. 

Kirkko on korjattu niin sisätiloista kuin ulkoseinistäkin. Työn alla ovat olleet myös piharakenteet. Kirkon kaikki korjaukset toteutetaan yhdessä vaiheessa. 

Korjauksessa on huomioitu rakennuksen arkkitehtoninen arvo. Kirkon ulkoasu ja kirkkosali säilyvät pääpiirteissään saman näköisinä.

► Taustoja ja tarinoita - Myyrmäen kirkon blogiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

► Tuoreimmat kuulumiset korjauksesta - Seuraa Myyrmäen kirkkoa FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

► Ajankohtaista: Uutisia kirkon korjaushankkeen vaiheista

► Usein kysyttyjä kysymyksiä peruskorjauksesta.

In English

Myyrmäen kirkon panoraamakuvat

Linkki avautuu uudessa välilehdessäKirkko Linkki avautuu uudessa välilehdessäSeurakuntasalitLinkki avautuu uudessa välilehdessäSt Martinin kappeli

Tilan käyttö

Myyrmäen kirkossa on useampia tiloja, joita voidaan vuokrata eri kokoisiin tilaisuuksiin. Kirkkosaliin mahtuu 450 henkeä, viereisten  Valo- ja Kirkkaus-juhlasalien kanssa 700 henkeä. Sarastus-tilassa on paikat 40 henkilölle. Valo- ja Kirkkaus-salit soveltuvat hyvin juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Kirkossa on ammattilaistasoinen keittiö sekä erillinen pienempi keittiötila. Lisäksi kirkon alakerrassa sijaitseva Loiste-tila soveltuu pienempien juhlatilaisuuksien järjestämiseen tai kokoustiloiksi.

Tilavaraukset

Tilavarauksia ei tällä hetkellä oteta. Kirkko suljettuna peruskorjauksen vuoksi. 

Myyrmäen kirkko juhlatilana

Käytettävissä olevat tilat:
 • Kirkkosali 450 henkeä, Valo- ja Kirkkaus-juhlasalien kanssa 700 henkeä, urut ja flyygeli
 • Valo- ja Kirkkaus-salit yhdistettynä 120 henkeä
 • Valo 30–80 henkeä, piano
 • Kirkkaus 30 henkeä
 • Sarastus 40 henkeä, piano & pienet urut
 • Kipinä max 30 henkeä
 • Loiste-monitoimitilaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 30 henkeä, oma sisäänkäynti suoraan parkkipaikalta, pienoiskeittiö, kahvilahenkinen sisustus, videotykki, blu ray -soitin, sähköpiano
 • Myös muita pienempiä tiloja, joiden käytöstä voi kysyä tilavarauspalvelusta
 • Iso ja pieni keittiö ovat varattavissa niin pitopalvelujen kuin yksityiseenkin käyttöön. Tilavuokra sisältää ruokailu- ja tarjoiluastiat, termoskannut sekä pöytäliinat.. Tiskaamisesta ja jälkien korjaamisesta vastaa käyttäjä.

 

Varusteet

Isossa seurakuntasalissa on 18 pöytää, iso noutopöytä ja piano. Pienessä seurakuntasalissa 6 pöytää ja noutopöytä. Molempiin saleihin on mahdollista saada kannettava tietokone, videotykki ja valkokangas.

Kirkossa on seuraavat soittimet: Kirkkosali: urut, flyygeli; Iso seurakuntasali: piano; St. Martinin kappeli: piano, pienet urut; Nuorisotila: piano; lisäksi kosketinsoittimet/keyboard; Monitoimitila: keyboard

Keittiö

Kirkon yläkerrassa on käytössä kaksi keittiötä. Molemmissa keittiöissä on kahvinkeitin, liesi, uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi ja astianpesukone. Käytettävissä on Arabian valkoinen kahvi- ja ruoka-astiasto 200 hengelle sekä valkoiset juhlapöytäliinat. Maljakoita ja kynttilänjalkoja on myös lainattavissa. Lapsille on varattu neljä syöttötuolia.

Alakerran Caféssa ja nuorisotilassa on kummassakin oma keittiö.

Maksut

Vantaan seurakuntien jäsenille kirkollisten toimitusten yhteydessä keittiön käytöstä peritään 80 €. Muut tilaisuudet: katso tilavuokrat

Myyrmäen kirkon tilavuokratLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Parkkipaikat

Kirkon omalla parkkipaikalla on maksutonta pysäköintitilaa ja esteetön pysäköintiruutu. Kirkon ja junaradan välissä sijaitsevalle parkkipaikalle pääsee sekä Uomatieltä että Patotieltä.

Esteettömyys

Kirkkosalia lähinnä sijaitseva esteetön wc-tila on mitoitukseltaan ahdas, tilavammat esteettömät wc:t alakerrassa nuorisotilan ja monitoimitilan yhteydessä (esteetön kulku vain ulkokautta). 

Kulkureitillä pääsisäänkäynnille pituuskaltevuus 8-9 %. Alttarin edustalle esteetön pääsy.

Induktiosilmukka kirkkosalissa.

Hääpareille tiedoksi

 • Alttarille kertyy kuljettavaa matkaa 18 metriä
 • Kätevä morsiushuone käytössä
 • Kirkosta löytyy vihkiryijy, joka on luonnonvalkoinen villaryijy. Sen vaaleansiniset viivat symboloivat elämänpolkua.

Myyrmäen kirkon uruissa on 36 äänikertaa, tällä yhdistelmällä urkuri voi saada aikaan lukemattomia erilaisia sointivärejä. Soittimen yhtenäisyys ilmenee myös monipuolisuutena: sillä voi hyvin soittaa monien eri tyylikausien musiikkia.

"Kirkossa soi parhaiten marsseina barokkimusiikki, koska kirkossa on barokkiurut. Esimerkiksi Bachin preludit."

- Sinikka Honkanen, kanttori

Valon kirkko

Vuonna 1984 valmistunutta Myyrmäen kirkkoa on kutsuttu Valon kirkoksi. Kirkkosalin ikkunoista tuleva valo luo saliin erilaisen tunnelman jokaiseen vuorokaudenaikaan.

Kirkko on muun muassa japanilaisturistien ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden matkailijoiden suosiossa. Kirkko on palkitun arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema.

Kirkon tilat on tarkoitettu seurakuntalaisten käyttöön. Seurakuntien jäsenet voivat varata niitä kirkollisiin toimituksiin, joita ovat kaste, häät ja hautajaiset. Niihin liittyvistä kahvitilaisuuksista perimme pienen korvauksen.

Myös muita juhlia kuten konfirmaatio- ja ylioppilasjuhlia sekä merkkipäiviä voidaan tilavuokraa vastaan viettää Myyrmäen kirkolla.

Myyrmäen kirkko sijaitsee aivan Louhelan juna-aseman vieressä.

Sijainti kartalla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Kahvila Kahvila
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Tapahtumat

su 1.9. klo 10.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Messu

Vantaankosken seurakunnan pääjumalanpalvelus
su 8.9. klo 10.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Messu

Vantaankosken seurakunnan pääjumalanpalvelus
su 8.9. klo 12.30

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Kansainvälinen raamattupiiri - International Bible Study Group

Raamattupiiri eri kielisille. Keskustellaan Raamatun tekstistä ja Raamatun aiheesta. ~~ A Bible group for people speaking different languages. Let's discuss the text and subject of the Bible.
ma 9.9. klo 13.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Toivoa Naisille -rukouspiiri

TOIVOA NAISILLE- rukouspiiri on kohtaamisen paikka eri ikäisille naisille. Tule yhdessä rukoilemaan ja viemään toivoa kaukana oleville naisille.
ti 10.9. klo 18.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Israel-piiri

Israel-piirissä luetaan ja keskustellaan Israelin ajankohtaisista aiheista. Piirissä syvennytään Raamatun teksteihin.
su 15.9. klo 10.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Messu

Vantaankosken seurakunnan pääjumalanpalvelus
ti 17.9. klo 18.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Martinlaakson lähetyspiiri

Tule kuulemaan uutisia raamatunkäännöstyöstä.
su 22.9. klo 9.00

Uomatie 1, 01600 Vantaa

Pyhiinvaellus Virtakirkolta Myyrmäen kirkon juhlamessuun

Uuden edessä – jätämme vanhan taakse ja pyhiinvaellamme Myyrmäen Virtakirkolta (Rajatorpantie 8) Myyrmäen kirkon (Uomatie 1) juhlamessuun.