Nuoret ja rippikoulu

Vantaankosken seurakunta on mukana nuorten menossa! Rippikoulussa tapaamme miltei koko alueemme ikäluokan. Riparin jälkeen kutsumme nuoria mukaan avoimiin nuorteniltoihin sekä isos- ja kerhonohjaajakoulutuksiin. Tapaamme nuoria tietysti myös kouluissa, somessa ja kaduilla.

 

Vantaankosken seurakunnan nuorisotyön turvallisemman tilan periaatteet:

1. Jokainen saa olla oma itsensä.

Olen avoin ja kuuntelen. Saan kysyä ja erehtyä, saan onnistua ja osallistua. Huolehdin osaltani, että kaikki tulevat kuulluksi ja pääsevät osalliseksi.

 2. Otetaan kaikki mukaan.

Toivotan kaikki tervetulleiksi, erityisesti uudet mukaan tulevat nuoret. Kohtaan myös tuntemattoman nuoren lämpimästi. Varmistan, että kaikki tuntevat olonsa huomioiduksi. Kohtelen muita, kuten haluaisin itseäni kohdeltavan.

3. Kunnioitetaan toisten tilaa.

Kunnioitan toisten henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. En voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydän tilaa myös itselleni tarvittaessa.

4. Käytetään kunnioittavaa kieltä.

En käytä halventavaa kieltä (leikeissä, sketseissä, huumorissa...). En pilkkaa, halvenna tai nolaa ketään puheillani, käytökselläni tai teoillani. En nimittele ketään. Vähennän kiroilua.

5. Kohdataan toiset ennakkoluulottomasti. 

En tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, uskonnosta, arvoista, taustasta, terveydestä tai perhesuhteista. Annan toisille tilaa myös muuttua.

6. Ilmaistaan omat mielipiteet ja suhtaudutaan toisten mielipiteisiin kunnioittavasti. 

Pohdin, millaisten mielipiteiden esille tuominen on olennaista tilanteessa. Kunnioitan toisten yksityisyyttä ja käsittelen arkoja aiheita kunnioittavasti. Huolehdin osaltani siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Pyydän anteeksi, jos olen loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

7. Ei kuvata toista ilman lupaa.

Jos otan valokuvia tai videoita, varmistan, että se sopii kaikille kuvassa näkyville.

8. Puututaan turvallisemman tilan toimintaperiaatteita rikkovaan toimintaan. 

Olen yhteydessä oman seurakuntani nuorisotyönohjaajaan tai muuhun kirkon työntekijään. Kirkon työntekijät sitoutuvat kuuntelemaan sekä puuttuman turvallisemman tilan periaatteiden vastaiseen toimintaan.

Kolme nuorta istuu

Seuraa meitä somessa

Tsekkaa myös Instagram-tilimme Alfred NorsuLinkki avautuu uudessa välilehdessä:Linkki avautuu uudessa välilehdessä

  Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Tilaa uutiskirje

Nuoren tai lapsen huoltaja!

Tilaa kasvatuksen uutiskirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Uutiskirjeessä ajankohtaista infoa, vinkkejä lapsille ja ajateltavaa aikuisille, tunnelmia ja toimintaa. Hetkiä myös yhteiseen hiljentymiseen pyhän äärellä.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Vantaankosken seurakunta

Myös WhatsApp!

Mun nimi on Suvi ja työskentelen Vantaankosken seurakunnassa rippikoulun jälkeisessä nuorisotyössä. Työpäiviä täyttää muun muassa isoskoulutus, nuortenillat, leirit sekä kouluyhteistyö. Vapaapäiviä sen sijaan täyttää kansanmusiikki, (penkki)urheilu sekä omasta englanninbulldoggista haaveilu. Mukava tutustua!

Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!