Länsi-Vantaan keikka-apu

Kaipaatko apua omaan tai läheisesi arkeen?

Voit tilata vapaaehtoisen kaveriksi kauppareissulle tai tueksi lääkärikäynnille. Jos kaipaat keskustelukaveria, apua kodin pieniin askareihin tai ulkoiluseuraa niin vapaaehtoisemme tulevat mielellään avuksesi. Vapaaehtoisen kanssa voi myös opetella tietokoneen käyttöä tai osallistua lähialueen tapahtumiin.

Voit tilata keikka-apua täyttämällä yhteydenottolomakkeen Clara tai soittamalla päivystysnumeroon.

Olemme sinuun sen jälkeen yhteydessä!

Keikka-avun päivystys on avoinna tiistaisin kello 9-11 välisenä aikana. Keikka-avun puhelinnumero on 09 8306 405.

Autamme Länsi-Vantaan alueella asuvia yli 65-vuotiaita ikäihmisiä.Tavoitteenamme on tukea ja vahvistaa toimijuutta sekä vähentää yksinäisyyttä. Keikka-apu toteutetaan yhteistyössä Vantaankosken ja Hämeenkylän seurakuntien, Keravan ja Vantaan hyvinvointialueen sekä Punaisen Ristin Länsi-Vantaan osaston kanssa. 

 

 

Vapaaehtoistyönä kahvittelu – Marita Kirjavainen kyläilee 91-vuotiaan Pirkko Kilpasen luona joka viikko

Marita Kirjavainen ja Pirkko Kilpanen puivat säännöllisesti yhdessä päivänpolttavia asioita. Kilpaselle tapaamiset tuovat lievitystä yksinäisyyteen. Keikka-avun vapaaehtoiset auttavat muissakin arjen haasteissa.

Kun Marita Kirjavainen jäi eläkkeelle reilu vuosi sitten, elämään tuli luppoaikaa. Niinpä hän alkoi etsiä vapaaehtoistyötä. Kirjavainen hakeutui mukaan Vantaankosken seurakunnan perustamaan Länsi-Vantaan keikka-apuun, koska se vaikutti sopivan mutkattomalta vapaaehtoistoiminnalta.

Ensimmäisenä tehtävänä oli toimia juttuseurana Myyrmäessä asuvalle Pirkko Kilpaselle.

► Lue koko juttu Kirkko ja kaupungistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (3.4.2023)

Teksti Marjo Kytöharju

Kuva Esko Jämsä

Ota yhteyttä

Diakoni
Vantaankosken seurakunta
09 830 6310
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Hola,

olen J-P ja olen työskennellyt seurakunnan diakonina vuodesta 2004. Myötäelän ihmisten arjessa, ohjaan ryhmiä ja pyöritän vapaaehtoisten kanssa Kirkkoravintolaa ja Kesäkahvilaa. Puhuminen auttaa, musikki toimii ja ei liikkuminenkaan ole pahasta. Mieluummin yhdessä kuin yksin.

Projektityön koordinaattori
Hämeenkylän seurakunta

Aikuistyö ja lähetystyö.

Terve! Olen Espoolainen nuorimies, nimeltäni Jarkko.

Ajauduin hyvässä johdatuksessa Vantaan puolelle töihin jalkapallopelien kautta. Minulle selvisi, että noin 8 kilometrin päässä kodistani on upea seurakunta täynnä hienoja ihmisiä.

Palvelen Hämeenkylän seurakunnassa nyt kolmatta vuotta ja olen kiitollinen, että saan olla juuri täällä töissä. Toimin projektityön koordinaattorina, mutta vastuualueina ovat myös lähetystyö, jota sain itsekin tehdä Mongoliassa urheilulähetystyön merkeissä, sekä vapaaehtoistyö. Monessa saan siis olla mukana, joten varmasti näemme! :)

Minulle saa ihan rohkeasti soittaa tai tulla juttelemaan.

Hankekoordinaattori
Vantaankosken seurakunta

Länsi-Vantaan Keikka-apu hankkeen kehittäminen sekä Keikka-avun käynnistäminen Hämeenkylän seurakunnassa. Tapahtumien koordinointi  9.1.-31.12.2023.