Hiljaisuus ja retriitit

Hiljaisuudessa saat antaa taakkojen pudota.
Hiljaisuus hoitaa sisintäsi, ajatuksiasi, tunteitasi.
Hiljaisuus kasvattaa uutta luovaa, virkistävää ja syvällistä energiaa.

Tämä hetki on lahja.
Anna aikaa itsellesi.
Jätä kiire.
Jätä meteli ja anna hiljaisuuden koskettaa sinua.

 

Tervetuloa lepäämään!

Hiljaisuudessa voi levätä ja saada voimaa monella tavalla. Yksin, yhdessä luonnossa liikkuen tai pienissä hetkissä arjen keskellä.

Hiljaisuuden tapahtumissa ollaan yhdessä hiljaisuudessa, mutta silti oman hiljaisuuden äärellä. Toisten läsnäolo muistuttaa, että jaamme tämän maailman toisten kanssa. Samalla tulemme hiljaisuuden hoitamiksi omina itseinämme ja omien kysymystemme kanssa.

Hiljaisuus tarjoaa mahdollisuuden itsensä tutkiskeluun, hiljentämään vauhtia, voimaantumaan, etsimään omaa uskoa ja etsimään omasta sismmästä syvyyttä elämään.

Hiljaisuuden päivät ja vaellukset ovat ilmaisia.

Olet lämpimästi tervetullut Vantaankosken seurakunnan hiljaisuuden tapahtumiin ja pyhiinvaelluksiin!

Sydänrukouksen illat keväällä 2022

Sydänrukouksen illat maanantai iltaisin klo 18-19 Myyrmäen Virtakirkolla. Kokoontumistila Suvannossa.

Hiljennymme yhdessä rukoukseen kristillisen meditaation ja keskittävän rukouksen hengessä. Ilta sisältää lyhyen virikepuheen, puolen tunnin meditaation sekä yhteisen jakamisen ja loppurukouksen. Kesto n. yksi tunti. Kevään kokoontumiset 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5.

Lisätietoja: Kari Koivula, suti.koivula@gmail.com, puh. 0400 605955 

Retriitit

Retriitissä vetäydytään konkreettisesti pois arjen kiireestä ja pakkotahtisuudesta esimerkiksi viikonlopun ajaksi.

Retriitti vietetään hiljaisuudessa, mutta ohjaajan kanssa on mahdollista sopia keskusteluhetkiä. Ohjelmaan kuuluu virikehetkiä, rukousta, meditaatiota, yhteisiä ruokailuja, hiljaiset saunat ja omaa aikaa. Retriittiin osallistujalla on oma huone.

Retriitti tarjoaa lepoa, ohjausta ja hengellistä matkakumppanuutta. Retriitti on matka itseen, oman mielen, hengen ja tunteen maisemiin.

Palmusunnuntain retriitti - matkalla pääsiäisen iloon! 8.-10.4.2022 klo 16

Palmusunnuntain retriitissä kanteleen lempeät soinnut, tutut virret ja koko kehon rukoukset johdattavat kohti hiljaista viikkoa ja pääsiäisen riemua. Hinta 160 e . Ilmoittautumiset Vantaan seurakuntien retriittityön kautta www.vantaanseurakunnat.fi/retriititLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ohjaajina: kantelemuusikko, retriitinohjaaja Maisa Kumpulainen ja pastori Heli Ojalehto. 

Pyhiinvaellukset

Pyhiinvaellus on ikivanhaa perinnettä uuteen aikaan.

Matkaa tehdään osittain hiljaisuudessa ja luonnosta nauttien. Kiireisen ja vaativan ajan keskellä vaeltaminen ja lähiluonto tarjoavat mahdollisuuden yhdessä liikkumiseen ja luontohengellisyyteen. 

TULOSSA KEVÄÄLLÄ 2022:

Pyhiinvaellus Vantaan Vanhalla Kirkkotiellä sunnuntaina 10.4.2022 klo 9.00

Sunnuntain 10.4. lähdemme klo 9.00 Linnaisten Kartanolta (Ainontie 33) vaeltamaan Vantaan Vanhaa Kirkkotietä kohti Pyhän Laurin Kirkkoa (Kirkkotie 45). Kuljemme osittain hiljaisuudessa ja yhteistä matkaamme rytmittävät lyhyet rukoushetket taukoineen. Sään mukainen vaatetus ja omat eväät!

Pyhiinvaelluksen ohjaavat Lea Purhonen ja Kari Koivula.
Lisätietoja: Karilta puh. 0400 605955 tai suti.koivula@gmail.com

Luontopyhiinvaellus messuun sunnuntaina 15.5.2022 klo 8.00

Vaellamme Vantaanjoen vartta messuun Myyrmäen Virtakirkolle (Rajatorpantie 8). Lähtö klo 8.00 Vanhalta Viilatehtaalta (Kuninkaantie 28). Matkalla nautimme lähiluonnosta ja vaellamme osittain hiljaisuudessa. Mukaan omat eväät sekä säänmukainen vaatetus. Toteutuu säästä riippumatta. Matka n. 6 km.

Lisätietoja: Kari Koivula puh. 0400 605955 tai suti.koivula@gmail.com

Hengellinen ohjaus

Hengellistä matkakumppanuutta turvallisessa ohjauksessa. Ryhmään voi osallistua jatkuvasti tai silloin, kun itselle sopii. 

Henkilökohtainen rukous ja mietiskely, jossa hiljaisuus on keskeinen elementti. Oman uskon syventämistä ja vakiinnuttamista kolmiyhteiseen Jumalaan. Kristillinen meditaatio on hengähdys ja rukouspaikka kristillisen meditaatioperinteen hengessä.

Tanssi ja kehollisuus seurakunnan elämässä

Meditatiivinen Pyhä tanssi on rukousta ja meditaatiota liikkeessä, musiikin tahdissa. Kehon kieli on vahva väline tuoda esiin evankeliumin ilosanomaa maailmassa.

Jumalanpalveluselämässä liike sopii messun eri osiin. Tanssin ja liikkeen avulla voidaan rukoilla messussa yhteisten tai yksityisten rukousaiheiden puolesta. Psalmit kehottavat: "Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden!"

Rukous

Rukous kantaa.

Sydämen puhetta.
Sisäistä mietiskelyä.
Kehon ja mielen rukousta, sanatonta huokausta.
Puhetta tai liikettä Jumalalle.
Pyyntöä, ylistystä, kiitosta.

Hänessä me olemme, elämme ja liikumme.

Hiljaiset paikat

Hiljainen paikka on kaupunkimiljöössä kohta, jossa voit sulkea korvat kaupungin meteliltä, pysähtyä vain olemaan. Hiljainen paikka tarjoaa mahdollisuuden myös läheisen muistolle. Voit tuoda kynttilän muistelupaikoille. 

  • Kivistön kirkon muistelupaikka - Laavatie 2
  • Myyrmäen kirkon koivikko, muistelupaikka - Uomatie 1, bussipysäkin puoleinen alue
  • Seutulan kappelin muistelupaikka - Solbackantie 6, kappelin pihamaalla ja lähiympäristössä 

Luontohengellisyys

Luontohengellisyydessä yhdistyvät kristillisen spiritualiteetin ja ekologisen ajattelun voimaannuttavat kokemukset. Vaeltaminen ja lähiluonto tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen ja hengellisyyteen. Ihmisen psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi syvenee luontoyhteyttä vahvistamalla.

Ota yhteyttä

Diakoniapastori
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Diakonia, hiljaisuus ja retriitit, laitosyhteistyö ja sururyhmät.