Kirkkomuskarissa lapset ja vanhemmat pääsevät nauttimaan musiikista yhdessä. Tunneilla lauletaan, loruillaan, soitetaan, liikutaan ja kuunnellaan musiikkia sekä opitaan musiikillisia peruskäsitteitä. Opettajana Jaana Muthoni-Vahermaa. Tervetuloa mukaan!

 

Kenelle?

Kirkkomuskariin ovat tervetulleita kaikki musisoinnista kiinnostuneet.Kirkkomuskari on tarkoitettu ensisijaisesti 0-4-vuotiaille lapsille ja lasten läheisille aikuisille. Muskariryhmät toimivat Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3. Muskariin osallistutaan oman läheisen aikuisen kanssa. Muskarissa on läsnä hengellinen ulottuvuus. Muskaritoiminnassa mukana olevia kutsutaan myös  mukaan toteuttamaan lasten ja perheiden jumalanpalveluksia. 

Kirkkomuskarissa on iloista toimintaa  laulun, lorutuksen, leikin ja musiikin tahtiin. Myös rauhoittumista ja vanhemman ja lapsen varhaisen vuorovaikutuksen vahvistamista, hellää läsnäoloa.  Musiikkikasvatus on varhaisiän tavoitteellista toimintaa, joka kehittää lapsen henkistä, hengellistä, musiikillista kasvua. Lapsi tutustuu musiikin perusasioihin laulaen, leikkien, rytmi- ja kehosoittimia soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Perhe saa samalla mukavan lauluvaraston kotiin. Muskarin mukavassa ilmapiirissä tutustutaan toisiin samassa lasten ikävaiheessa oleviin perheisiin, seurakunnan toimintaan turvallisen Taivaan Isän rakastamana.

Kirkkomuskarin jälkeen voit jäädä aulaan leikkimään lapsesi kanssa. Tarjolla on klo 11 Yhteisen pöydän lounas seurakuntasalissa. 

Kevät 2024

Kaikkia ryhmiä ohjaa musiikkikasvattaja Jaana Muthoni-Vahermaa. Muskarin kesto on 30 min. Ilmoittautuminen keväään ryhmiin alkaa 27.11.2023. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kausi alkaa ke 10.1.2024.

Ryhmät kokoontuvat:

 • ke klo 10.00-10.30 yli 1v. taaperot
  ilmoittaudu tästä

 • ke klo 10.45-11.15 sisarusryhmä
  ilmoittaudu tästä
   
 • ke klo 12.00-12.30 alle 1v. vauvat
  ilmoittaudu tästä 

Poikkeusviikot:

 • Ke 17.1 klo 10.00-10.30 kaikki kirkkomuskariryhmät osallistuvat yhteiseen Talven laulut kirkkomuskariin kirkkosalissa
   
 • Ke 14.2 klo 10.00-10.30 kaikki kirkkomuskariryhmät osallistuvat yhteiseen Ystävänpäivän Muksukirkkoon kirkkosalissa
   
 • Ke 20.3 klo 9.15 ja klo 10.15 kaikki kirkkomuskariryhmät osallistuvat yhteiseen Pääsiäisen Muksukirkkoon kirkkosalissa
   
 • Ke 22.5 klo 10.00-10.30 kaikki kirkkomuskariryhmät osallistuvat Kevätlaulajaisiin

 

llmoittautuminen ja laskutus

Ilmoittautuminen on sitova - ilmoittautumalla mukaan sitoudut kausimaksuun. Laskutus tapahtuu sähköisesti.

Kevätkauden hinnat:

 • 60e kausi vauva- ja taaperomuskarit, sisarusalennus, -15 e.

Lisätietoja ja vapaiden paikkojen tiedustelu varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppalalta terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356

 

Vauva soittaa xylofonia
Vauva soittaa xylofonia

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Hämeenkylän seurakunta

Työalavastuu: perhetyö, iltapäiväkerhotyö, varhaiskasvatusyhteistyö, pyhäkoulutyö Menetelmä-ohjaaja: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ReTeaming, Solmuja parisuhteessa-neuvoja Parisuhteen kuntokartoitus, Parisuhteen ja Vanhemmuuden Palikat, Toimiva Perhekoulu, Erosta eteenpäin, Kouluikäisten lasten eroryhmien ohjaaja (Kasper ry),Tarinoiden maa, Muksuoppi