Hämeenkylän seurakunta on perheiden tukena elämän matkalla. Haluamme tuoda lasten ja perheiden elämään toivoa, iloa ja rohkeutta vahvistamalla luottamusta rakastavaan Taivaan Isään. Jokainen on tervetullut omana itsenään.

Syksy 2023

Tältä sivulta löydät tietoa toiminnasta. Kaikkien järjestettävien tilaisuuksien tiedot löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Kyläperhekerhot

Avointa kerhotoimintaa kotona lasten kanssa päivää viettäville sekä perhepäivähoitajille. Vaihtuvaa ohjelmaa ja kahvittelua sekä pieni hartaus. Kausi alkaa 21.8. alkavalla viikolla. Syyskauden viimeiset kerhokerrat 11.12. alkavalla viikolla.

Kerhot kokoontuvat klo 9.30-11

  • tiistaisin Vapaalassa, Ilpolankuja 2, mukana Marika Weckman
  • keskiviikkoisin 13.12.2023 asti yhteistyökerhona Niittyvillan avoimessa päiväkodissa, Lammaslammentie 3, mukana Sari Häkki ja Terhi Kuoppala
  • perjantaisin Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3, mukana Marika Weckman

Kirkkomuskari 2024

Kirkkomuskarissa lapset ja vanhemmat pääsevät nauttimaan musiikista yhdessä. Opettajana toimii Jaana Muthoni-Vahermaa. Muskarikerta on 30 min. Kausimaksu 60 e. Kevätkausi alkaa ke 10.1.2024. Poikkeusaikatauluista tiedotetaan erikseen.

Muskariryhmät kokoontuvat keväällä keskiviikkoisin Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3.

  • klo 10.00-10.30 yli 1v. Taaperot
  • klo 10.45-11.15 Sisarusryhmä 
  • klo 12.00-12.30 alle 1v. Vauvat

Lue toiminnasta lisää täältä.

Kirkkomuskarin jälkeen voi jäädä ala-aulaan leikkimään lasten kanssa. Yhteisen pöydän lounas on tarjolla klo 11 seurakuntasalissa.
Lisätietoja varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppalalta [email protected] tai 0505736356.

Koululaisklubi

Iltapäiväkerhotoimintaa 1.-3.-luokkalaisille ma-pe klo 12-16 koulujen toiminta-aikojen mukaisesti Vapaalan seurakuntatalolla, Ilpolankuja 2. Monipuolista toimintaa, ravitseva välipala ja turvallinen ympäristö. Ohjaajina toimivat Sari Häkki ja Marika Weckman. 
Kuukausimaksu 150 e. Kuukauden irtisanomisaika. Maksualennusta voi hakea taloudellisin perustein seurakunnan diakoniatoimistosta.

Lue lisää täältä. Ilmoittaumiseen suoraan tästä. Paikkoja on vapaana vielä kevätkaudelle 2024. Tiedustelut [email protected] tai 0505736356 ja voit sopia tutustumisajan Koululaisklubiin.

Perhemessut, muksukirkot ja pyhäkoulu

Jouluiset Muksukirkot 8.12. klo 9.15 ja 10.15

Pyhäkoulu sunnuntaisin klo 10 jumalanpalveluksen yhteydessä 17.9. alkaen. Pyhistä ei ole perhemessupäivinä, eikä klo 16 järjestettävien muiden jumalanpalvelusten yhteydessä. Pyhäkoulun joulujuhla 26.11.

Varhaiskasvatusyhteistyö

Seurakuntamme tekee Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet -asiakirjan linjausten mukaista ja mahdollistamaa yhteistyötä päiväkotien, perhepäivähoidon ja avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Olethan rohkeasti yhteydessä Terhi Kuoppalaan kaikissa yhteistyöhön liittyvissä asioissa. Lisää voit lukea täältä.

Tapahtumat ja tempaukset

Lapsille ja perheille järjestetään kausittain monenlaisia tapahtumia. Lue lisää tapahtumakalenteristamme.

Tukea ja apua 

Seurakunnan varhaiskasvatuksesta voi saada keskusteluapua, mm. oman elämän muutostoiveisiin, tukea vanhemmuuden ja parisuhteen kysymyksiin. Kysy rohkeasti lisää Terhi Kuoppalalta ja lukea tarkemmin täältä.

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Hämeenkylän seurakunta

Työalavastuu: perhetyö, iltapäiväkerhotyö, varhaiskasvatusyhteistyö, pyhäkoulutyö Menetelmä-ohjaaja: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ReTeaming, Solmuja parisuhteessa-neuvoja Parisuhteen kuntokartoitus, Parisuhteen ja Vanhemmuuden Palikat, Toimiva Perhekoulu, Erosta eteenpäin, Kouluikäisten lasten eroryhmien ohjaaja (Kasper ry),Tarinoiden maa, Muksuoppi