Hämeenkylän seurakunta on perheiden tukena elämän matkalla. Haluamme tuoda lasten ja perheiden elämään toivoa, iloa ja rohkeutta vahvistamalla luottamusta rakastavaan Taivaan Isään. Jokainen on tervetullut omana itsenään.

Vauva äidin sylissä
Vauva äidin sylissä

Kevät 2024

Tältä sivulta löydät tietoa toiminnasta. Kaikkien järjestettävien tilaisuuksien tiedot löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Kyläperhekerhot

Seurakuntamme avoin perhetoiminta kutsuu yhteen pienten lasten perheitä: vanhempia, isovanhempia, kummeja ja hoitajia.Kyläperhekerhossa on viriketoimintaa ja aikuisille virkistymistä ja voimaantumista kaffekupposen äärellä vertaisseurassa. Kynttilähetki tarjoaa kokemuksia yhteisestä hiljentymisestä. Kerho tukee lasten kristillistä kasvatusta ja antaa heille mahdollisuuden harjoitella yhdessäolon taitoja pienessä ryhmässä. Avoimeen toimintaan ei tarvitse ilmoittautua. Kausi alkaa 9.1.2024. 

Kyläperhekerhot kokoontuvat seuraavasti klo 9-11:
-ti alkaen 9.1. Vapaalan seurakuntakodilla, Ilpolankuja 2. Ohjaajana Marika Weckman
-to alkaen 11.1. Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3.Ohjaajana Marika Weckman
-ke alkaen 17.1. klo 9.30-11 Kohtaamispaikka Niittyvilla, Lammaslammentie 3.Ohjaajana Sari Häkki
Seuraavat kerrat ovat: 31.1, 14.2, 28.2, 13.3, 27.3, 10.4. 24.4, 8.5.

UUSI! Naisten Cafe-virkistysillat naisille

16.1.2024 klo 18–19.45 Naisten Cafen tämän kertaisena aiheena on  " Dare to dream- Uskalla haaveilla”. Työskentelyä ohjaa ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Terhi Kuoppala luovin ja toiminnallisin menetelmin. Unelmat voivat liittyä esim. arkeesi, ihmissuhteisiin, perheeseen, sukuun, vapaa-aikaan, harrastuksiin, lomaan, opintoihin, työelämään, eläkkeelle jäämiseen. Yhtä kaikki oman elämäsi muutostoiveisiin! Voit halutessasi osallistua Ihmekysymyksen mielikuvaharjoitukseen, Tulevaisuuden muistelukirjeen kirjoittamiseen ja Unelmakartan tekemiseen. Ilmoittautumiset 11.1 mennessä Terhi Kuoppalalle.

Kirkkomuskari 2024

Kirkkomuskarissa lapset ja vanhemmat pääsevät nauttimaan musiikista yhdessä. Opettajana toimii Jaana Muthoni-Vahermaa. Muskarikerta on 30 min. Kausimaksu 60 e. Kevätkausi alkaa ke 10.1.2024. Poikkeusaikatauluista tiedotetaan erikseen.

Muskariryhmät kokoontuvat keväällä keskiviikkoisin Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3.

  • klo 10.00-10.30 yli 1v. Taaperot
  • klo 10.45-11.15 Sisarusryhmä 
  • klo 12.00-12.30 alle 1v. Vauvat

Lue toiminnasta ja ilmoittautumisesta lisää täältä. Muskariin pääsee mukaan myös kauden aikana, mikäli ryhmissä on tilaa.

Kirkkomuskarin jälkeen voi jäädä ala-aulaan leikkimään lasten kanssa. Yhteisen pöydän lounas on tarjolla klo 11 seurakuntasalissa.
Lisätietoja varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppalalta.

Koululaisklubi

Iltapäiväkerhotoimintaa 1.-3.-luokkalaisille ma-pe klo 12-16 koulujen toiminta-aikojen mukaisesti Vapaalan seurakuntatalolla, Ilpolankuja 2. Järjestämme monipuolista toimintaa, ravitsevan välipalan ja turvallisen ympäristön. Ohjaajina toimivat Sari Häkki ja Marika Weckman. 
Kuukausimaksu 150 e. Kuukauden irtisanomisaika. Maksualennusta voi hakea taloudellisin perustein seurakunnan diakoniatoimistosta.

Lue lisää täältä. Paikkoja on vapaana vielä kevätkaudelle 2024. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Terhi Kuoppalallle.

Perhemessut ja muksukirkot

20.3. Pääsiäisen Muksukirkko klo 10-10.30
24.3. Pääsiäisaskartelutapahtuma perheille klo 14-15.45 alakerrassa ja Palmusunnuntainperhemessu klo 16 kirkkosalissa
2.6.   1.luokalle kouluun lähtevien siunaus klo 10 messussa, jonka jälkeen valtakunnallisen Kummipäivän viettoa oman kummin kanssa teidän valitsemassanne kohteessa, jotka ilmoitetaan myöhemmin tässä
4.8.   1.luokalle kouluun lähtevien siunaus klo 10 messussa

Pyhäkoulu

Lasten kirkko eli pyhäkoulu starttaa kevätkaudelle su 14.1. klo 10 Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3. Pyhäkoulu pidetään messun yhteydessä ja lapset kokooontuvatkin messun alussa kirkkosalin etuosaan siunattaviksi ennen siirtymistä alakerran lasten tilaan pyhäkoulunopettajien kanssa. Lapset haetaan ehtoolliselle. Osallistujat saavat omat pyhäkoulutaulut,johon kerätään tarroja ja ahkerat pyhäkoulukävijät saavat palkinnon!Pyhäkoulua ei ole perhemessusunnuntaisin eikä klo 16 järjestettävien muiden jumalanpalvelusten yhteydessä. Tervetuloa kaikenikäiset lapset pyhäkouluun!Yli 4 v. lapset voivat käydä pyhäkoulua itsenäisesti, tätä nuoremmat vanhempansa, isovanhempansa tai vaikkapa kummin kanssa.

Varhaiskasvatusyhteistyö

Seurakuntamme tekee Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet -asiakirjan, Opetushallituksen ja Kumppanuuden korien  linjausten mukaista ja mahdollistamaa katsomuskasvatusyhteistyötä päiväkotien, perhepäivähoidon ja avoimen varhaiskasvatuksen kanssa.

Yhteyshenkilönä toimii varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppala. Lisää voit lukea täältä.

Tapahtumat ja tempaukset

Lapsille ja perheille järjestetään kausittain tapahtumia. Löydät ne tapahtumakalenteristamme , seurakunnan www-sivujen pääsivulta.

Hämeenkylän kirkolla, Auratie 3 järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia:

17.1. klo 10-10.30 Talvilaulujen kirkkomuskari 
14.2. klo 10-10.30 Ystävän päivän kirkkomuskari, kirkkonallekin on mukana silloin
24.4. klo 10-10.30 Keisari ja Satakieli-urkusatu ,kanttori Hale Heikkilä
22.5. klo 10-10.30 Kevätlaulajaiset kirkon nurmialueella, sateen sattuessa kirkkosalissa


Mantelikujalla Pähkinärinteessä:
18.5. klo 11-14 Pägyn päivä

Tukea ja apua 

Seurakunnan varhaiskasvatuksesta voi saada keskusteluapua, mm. oman elämän muutostoiveisiin, tukea vanhemmuuden ja parisuhteen kysymyksiin. Kysy rohkeasti lisää Terhi Kuoppalalta (Solmuja parisuhteessa-neuvoja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti)  ja lukea tarkemmin täältä.

Seuraathan meitä jo sosiaalisessa mediassa?

Parhaiten löydät tietoa Instastamme https://www.instagram.com/hameenkylanperheet/ ja
Facebooksivuiltamme https://www.facebook.com/HameenkylanSeurakunnanPerheet/

Vauvaa odottavat äidit
Vauvaa odottavat äidit

UUSI! Odotuksen Sävyt-ryhmä lasta odottaville äideille

Odotuksen sävyt on teologi (TT), taidepedagogi Johanna Vilja-Mantereen kehittämä odottajille suunnattu vertaistukiryhmä, jossa on mahdollisuus käsitellä raskauteen ja vauvan syntymään liittyviä tunteita ja ajatuksia turvallisesti. Mukaan voivat tulla sekä sinkkuna että parisuhteessa odottavat ja se sopii etenkin ensisynnyttäjille ja myös kokeneimmillekin odottaville äideille.

Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 14.2.2024 klo 17.30–19 Cafe Pähkinässä, Lammaskuja 2 A, VANTAA. Muut kerrat ovat 6.3, 13.3, 20.3, 3.4 , 10.4.

Vertaistukiryhmän tavoitteena on tukea sekä odottajan että syntyvän vauvan – ja sitä kautta koko perheen – hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Ryhmä perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, mutta ryhmässä kunnioitetaan osallistujien omaa hengellisyyttä / henkisyyttä. Tapaamiset ovat 1h 30 min  ja niissä käytetään luovia menetelmiä, mielikuva- ja rentoutusharjoituksia. Pieni iltapalatarjoilu.

Osallistuminen tarjoaa myös hienon tilaisuuden verkostoitua toisten odottajien kanssa ja tutustua omiin voimavaroihin ja rentoutumiskeinoihin synnytyksen lähestyessä. Vauvan syntymän jälkeen voi jatkaa halutessaan Sylivauvat-ryhmässä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot varhaiskasvatuksen ohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Solmuja parisuhteessa-neuvoja Terhi Kuoppalalta. Ilmoittautumiset 13.2.2024 mennessä tämän linkin kautta.

UUSI! Sylivauvat-ryhmä

Uusi maksuton ja luottamuksellinen Sylivauvat-ryhmä on tarkoitettu alle 6-7 kk ikäisille ja sitä nuoremmille vauvoille äiteineen. Kevään ryhmä aloittaa jo 23.1.2024 kokoontuen tiistai-iltapäivisin klo 12.30-14 Hämeenkylän kirkon lasten tilassa ( 1.krs) , Auratie 3. Tilaan pääsee esteettömästi sisään vaunuilla.

Ryhmä kokoontuu 6-8 kertaa. Vertaisryhmässä jaetaan samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa vauva-arkea, keskustellaan kahvittelun lomassa vanhemmuuteen liittyvistä teemoista mm. äidin identiteetti, varhainen vuorovaikutus ja kiintymyssuhde, voimavarat ja verkostot. Vauvat saavat myös jakamattoman huomion musiikkihetkessä, missä myös tanssahdellaan ja lorutellaan Mukana on toiminnallisia ryhmäkertoja vauvahieronnasta vauvataiteeseen.

Ohjaajana toimii varhaiskasvatuksen ohjaaja-ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Terhi Kuoppala. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen 16.1.2024 mennessä. Paikkoja ryhmässä on max 12. 

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Hämeenkylän seurakunta

Työalavastuu: perhetyö, iltapäiväkerhotyö, varhaiskasvatusyhteistyö, pyhäkoulutyö Menetelmä-ohjaaja: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ReTeaming, Solmuja parisuhteessa-neuvoja Parisuhteen kuntokartoitus, Parisuhteen ja Vanhemmuuden Palikat, Toimiva Perhekoulu, Erosta eteenpäin, Kouluikäisten lasten eroryhmien ohjaaja (Kasper ry),Tarinoiden maa, Muksuoppi