Tukea asunnonhakuun vantaalaisille 

ASUMISASIOIDEN PUHELININFO.  Vantaalaisille yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää tekstiviestinä tai WhatsApp viesteinä samaan numeroon.

ASUNNOTTOMUUS JA ASUNNOTTOMUUSUHKA. Apua asunnottomuustilanteisiin voi löytyä tulostettavasta tiedostosta Oletko asunnoton.pdf. Apua asuntoasioihin vantaalaisille myös https://www.vantaanseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/asuminen/asumiseen-apua-vantaalla

KRIISITILANTEET. Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksestä voi kysyä ennakoimattomaan äkilliseen tilanteeseen apua ja tietoa miten toimia, ympäri vuorokauden: asuntopalo tai äkillinen kriisiasunnon tarve tms. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Sosiaali- ja kriisipäivystys p. 09 8392 4005, jossa päivystys 24 h. 

TALOUDELLISET AVUSTUKSET JA TUET Vuokranmaksuun, vuokravelkoihin ja vuokravakuuksiin ja muihin asumisen kuluihin voi kysyä KELA:sta ja Vantaan kaupungin sosiaalipalveluista, joista saa myös lisätietoa mm. sosiaalisesta luotosta.

TIEDOTE! Asukkaaksi valittavien vuokravakuus (250 €) tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan myös vantaalaisuus, henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista yleistietoa alla olevista linkeistä. 

► Infoa tilapäisasunnoista 

 https://padlet.com/asuvantaalla/asunnot

Yleisimpiä kysymyksiä (joita kysytty)  

https://padlet.com/asuvantaalla/asuntoinfo

Asuntohakemus tilapäisasuntoihin 

https://www.vantaanseurakunnat.fi/web/forms/shared/-/form/75640917

Erityisdiakonia asumisen tukityössä

► Vantaan seurakuntien asuntotyö eli mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan: 

 

Laurinkoti

 

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

► Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään, aikuissosiaalityöntekijään tai asumispalveluyksikön sosiaalityöntekijään kaupungin vaihteen kautta p. 09 83 911.