Tukea asunnonhakuun vantaalaisille

Vantaan seurakuntien erityisdiakonia tarjoaa tukea asuntoasioissa. Yksin asunnon hakeminen voi vaatia apua ja tukea, koska asumistilanteen järjestäminen yksin voi kestää pitkään ja asuntoa hakiessa voi tarvita monelaisia tietoja, jota voi olla haastellista löytää. Tilanteen kartoittamiseksi teemme yhteistyötä moniammatillisesti eri tahojen kanssa. 

Puhelin-info keskiviikkoisin  

Yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää myös tekstiviestinä tai WhatsApp viesteinä samaan numeroon.

Asunnottomuus ja asunnottomuusuhka

Apua asunnottomuustilanteisiin voi vantaalaisille löytyä tulostettavasta tiedostosta. Apua asuntoasioihin vantaalaisille myös Asumisen apua Vantaalla -sivulta.

Kriisitilanteet 

Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksestä voi kysyä ennakoimattomaan äkilliseen tilanteeseen apua ja tietoa miten toimia, ympäri vuorokauden: asuntopalo tai äkillinen kriisiasunnon tarve tms. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Sosiaali- ja kriisipäivystys p. 09 8392 4005, jossa päivystys 24 h. 

Palvelutarpeen arviointi Vantaan kaupungin palveluna

Palvelutarpeen selvittäminen tarkoittaa ikääntyneen asiakkaan tuen ja palvelujen tarpeen kartoittamista, ohjausta ja neuvontaa saatavilla olevista eri hyvinvointia tukevista palveluista. Palvelutarpeen arviointia voi pyytää asiakas itse, hänen omaisensa, viranomainen tai muu henkilö. Palvelutarpeen arviointi pyydetään soittamalla puhelinnumeroon 09 839 24202 (ma−pe klo 9−15) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen palvelutarpeen.arviointi(at)vantaa.fi

Palvelutarpeiden selvittäminen Vantaan kaupungin sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Video palvelutarpeen arvioinnista Linkki avautuu uudessa välilehdessä

TIEDOTE! Määräaikaisilla vuokrasopimuksilla vuokrattavien asuntojen vuokravakuus (250 €) voidaan suorittaa vain tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan myös vantaalaisuus, henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista yleistietoalisätietoa alla olevista linkeistä. 


Laurinkoti

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

Ota yhteyttä puh. (09) 83061 tai laurinkoti@evl.fi. 

Kerrostalo. Kuvituskuva.

Ota yhteyttä

Asuntotyön diakoni
Seurakuntatyön erityispalvelut
09-83 061 Vaihde (loma-aikoina, vapaapäivinä jos kiireellinen asukasasia)
PL 56 (tapaamiset sovittava erikseen)
01301 Vantaa

https://twitter.com/asuvantaalla

Asuntotyön diakoni  Vantaan seurakuntayhtymän yhteisissä palveluissa erityisdiakoniassa. Työnkuva :  tilapäisasuntohakemusten käsittely, asukasvalintoihin osallistuminen ja asukkaiden vuokrasopimushallinto yhdessä kiinteistöpalveluiden kanssa. Asukkaiden ja vantaalaisten palveluohjaus ja neuvonta ja asumiseen liittyvän avun piiriin.