Tukea asunnonhakuun vantaalaisille

HUOM! VUOSILOMA-AIKANA 19.7-13.8.2021 PUHELININFO ON TAUOLLA JA PUHEPOSTIIN JA MUIHIN YHTEYDENOTTOPYYNTÖIHIN VASTATAAN 16.8.2021 ALKAEN. 

ERITYISDIAKONIAN ASUMISASIOIDEN PUHELININFO VANTAALAISILLE.  Yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 puh. 050 573 6354  (muulloin käytössä puheposti) Tiedusteluja ja kysymyksiä voi lähettää myös tekstiviestinä tai WhatsApp viesteinä samaan numeroon. HUOM. ajalla 19.7-13.8 käytössä vain puheposti, joihin vastataan 16.8.2021 alkaen.  

ASUNNOTTOMUUS JA ASUNNOTTOMUUSUHKA. Apua asunnottomuustilanteisiin voi vantaalaisille löytyä tulostettavasta tiedostosta Oletko asunnoton.pdfLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Apua asuntoasioihin vantaalaisille myös vantaanseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/asuminen/asumiseen-apua-vantaalla

KRIISITILANTEET. Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksestä voi kysyä ennakoimattomaan äkilliseen tilanteeseen apua ja tietoa miten toimia, ympäri vuorokauden: asuntopalo tai äkillinen kriisiasunnon tarve tms. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Sosiaali- ja kriisipäivystys p. 09 8392 4005, jossa päivystys 24 h. 

PALVELUTARPEEN ARVIOINTI VANTAAN KAUPUNGIN PALVELUNA

►Palvelutarpeen selvittäminen tarkoittaa

ikääntyneen asiakkaan tuen ja palvelujen tarpeen kartoittamista, ohjausta ja neuvontaa saatavilla olevista eri hyvinvointia tukevista palveluista.
Palvelutarpeen arvioinnissa kartoitetaan asiakkaan taustatiedot, voimavarat, terveydentila ja toimintakyky, sosiaalinen tilanne, läheisten osuus hoidossa, olemassa olevat palvelut sekä uusien palvelujen tarve. Palvelutarpeen arviointia voi pyytää asiakas itse, hänen omaisensa, viranomainen tai muu henkilö. Palvelutarpeen arviointi pyydetään soittamalla puhelinnumeroon 09 839 24202 (ma−pe klo 9−15) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen palvelutarpeen.arviointi(at)vantaa.fi

https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/ikaantyneiden_palvelut/neuvonta_ja_palveluohjaus/palvelutarpeiden_selvittaminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Video Linkki avautuu uudessa välilehdessä(yleinen esimerkki) 

VANTAAN SEURAKUNTIEN MÄÄRÄAIKAISILLA VUOKRASOPIMUKSILLA VUOKRATTAVAT TILAPÄISASUNNOT

TIEDOTE! Määräaikaisilla vuokrasopimuksilla vuokrattavien asuntojen vuokravakuus (250 €) voidaan suorittaa vain tilisiirtona eli maksusitoumuksia ei voi käyttää. Asukkaaksi valittavalta tarkistetaan myös vantaalaisuus, henkilöllisyys sekä mahdollisesti voimassa oleva oleskelulupa. 

Vantaalaisille tarkoitettujen Vantaalla sijaitsevista tilapäisasunnoista ja niiden hakemisesta

Tilapäisasuntojen hakemisesta ja asunnoista yleistietoalisätietoa alla olevista linkeistä. 

► Infoa Vantaan seurakuntien tilapäisasunnoista 

 https://padlet.com/asuvantaalla/asunnot

► Yleisimpiä kysymyksiä tilapäisasunnoista(joita kysytty)  

https://padlet.com/asuvantaalla/asuntoinfoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

► Asuntohakemus tilapäisasuntoihin vantaalaisille (voimassa 3 kk) 

https://www.vantaanseurakunnat.fi/web/forms/shared/-/form/75640917Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Erityisdiakonia asumisen tukityössä

► Vantaan seurakuntien asuntotyö eli mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan: 
https://padlet.com/asuvantaalla/asuntotyoLinkki avautuu uudessa välilehdessä


LAURINKOTI

Laurinkoti tarjoaa lyhytaikaista kevyen tuen asumispalvelua vantaalaisille lastensuojelun avopalveluiden lapsiperheille aikuissosiaalityön lapsiperheille sekä mielenterveyskuntoutujille. Maksimi asumisaika Laurinkodissa on kaksi vuotta.
 
Työskentely Laurinkodilla on tavoitteellista ja suunnitelmaan perustuvaa yksilö- ja perhetyötä ja asukkaan tulee sitoutua tarjottuun tukeen.

► Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään, aikuissosiaalityöntekijään tai asumispalveluyksikön sosiaalityöntekijään kaupungin vaihteen kautta p. 09 83 911.