Ylhäältä kuvattuna Pyhän Laurin kirkon alttari, jossa pappi puhuu hääparille.

Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

 

Vihkiaikahaku vuodelle 2023

Vihkiaikojen haku ajalle kesäkuu - joulukuu 2023 on tapahtunut viikon 35 aikana (29.8. - 4.9.2022). Kiitos kaikille aikaa hakeneille! Haun tuloksesta ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse viimeistään 30.9.2022.

Vihkiaikoja on perjantaisin alkuillasta ja lauantaisin itapäivisin. Muita ajankohtia voi tiedustella puhelinpalvelun kautta.

Kesällä 2023 vihkiaikoja ei ole lainkaan lauantaina 12.8. Helsingan keskiaikatapahtuman vuoksi. Lisäksi marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä muista tapahtumista. 

Vihkiaikahaun jälkeen vapaaksi jääneet vihkiajat ovat varattavissa sähköisesti ja puhelimitse lokakuusta 2022 alkaen.

 

Vihkiaika keväälle vuonna 2023

Vihkiaikoja tammi-toukokuulle 2023 voi varata sähköisen asioinnin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

 

Vihkiaika vuodelle 2022

Vuoden 2022 vihkiaikoja voi varata sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

Vihkiaikoja on pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin. Muut päivät ja ajankohdat ovat sovittavissa tilanteen mukaan. Marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä muista tapahtumista.  

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta (kesäkuu-joulukuu)

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkipappi määräytyy morsiamen kotiseurakunnan mukaan. Tämän vuoksi toivomme ensisijaisesti morsiamen kirjautuvan asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 29.8.4.9.2022 lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 804 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.