Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

 

Vihkiaika vuodelle 2024

Vuoden 2024 vihkiaikoja voi varata sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

Vihkiaikoja on pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin. Muut päivät ja ajankohdat ovat sovittavissa tilanteen mukaan. Marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä muista tapahtumista.  

Vihkiaika vuoden 2025 tammikuu-toukokuulle

Vihkiaikoja tammi-toukokuulle voi varata 13.5.2024 lähtien sähköisen asioinnin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

 

Vihkiaikahaku vuoden 2025 kesäkuu - joulukuulle

Vihkiaikojen haku vuoden 2025 kesäkuu-joulukuulle tapahtuu vuonna 2024 viikon 35 aikana (26.8. - 1.9.2024). Hakuajan sisällä lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty. Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.

Linkki vihkiaikojen hakuun julkaistaan tällä sivulla viikon 34 aikana.

Vihkiaikaa hakeneet saavat tiedon saamastaan ajasta tai ilman aikaa jäämisestä viimeistään 30.9.2024. Vihkiaika tulee tuon jälkeen joko vahvistaa tai perua.

Kesällä 2025 vihkiaikoja on lauantaisin kesäkuusta elokuuhun iltapäivisin 45min välein. Syyskuusta joulukuuhun vihkiaikoja on lauantaisin 60min välein. Perjantaisin on pääsääntöisesti varattavissa kaksi vihkiaikaa.

Lauantaina 9.8. ei ole lainkaan vihkiaikoja Helsingan keskiaikatapahtuman vuoksi. Pyhäinpäivänä 1.11.2025 ei ole lainkaan vihkiaikoja. Marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. 

Vapaaksi jääneitä vihkiaikoja voi varata lokakuusta alkaen sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

 

Kuva: Jani Karlsson

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta (kesäkuu-joulukuu)

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkipappi määräytyy morsiamen kotiseurakunnan mukaan. Tämän vuoksi toivomme ensisijaisesti morsiamen kirjautuvan asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 26.8.–1.9.2024 lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa saattaa jäädä ilman toivomaansa vihkiaikaa. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 804 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.