Vihkiajat Pyhän Laurin kirkkoon 

Vantaan seurakunnat noudattavat terveysviranomaisten ja hiippakunnan antamia ohjeita yleisötilaisuuksissa ja kirkollisissa juhlissa koronapandemian aikana. Kirkossa on maskisuositus. Vantaan seurakuntien ajantasaiset ohjeet voit lukea täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vihkiaika vuodelle 2022

Vuoden 2022 vihkiaikoja voi varata sähköisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puhelimitse. Puhelinvaraukset tapahtuvat vantaalaisten osalta oman seurakunnan kirkkoherranviraston tai toimitusvarausnumeron kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ei-vantaalaiset voivat varata ajan Tikkurilan seurakunnan toimitusvarauksista ma - pe klo 9 - 14, p. 09 8306 804.

Vihkiaikoja on pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin. Muut päivät ja ajankohdat ovat sovittavissa tilanteen mukaan. Vuonna 2022 vihkiaikoja ei ole lauantaina 11.6 ja 13.8. ja lisäksi marras-joulukuussa vihkiaikoja on vähän konserttitapahtumien vuoksi. Poikkeukset johtuvat kirkossa järjestettävistä muista tapahtumista. 

Vihkiaika vuodelle 2023

Vuoden 2023 vihkiaikoja ajalle tammi-toukokuu voi varata 16.5.2022 alkaen. 

Vihkiaikojen haku ajalle kesäkuu - joulukuu 2023 tapahtuu viikon 35 aikana (29.8. - 4.9.2022). Sähköisessä haussa esitetään 5 - 10 vihkiaikatoivetta. Haun tuloksesta ilmoitetaan hakijoille syyskuun aikana.  Linkki hakulomakkeelle tulee tälle sivulle elokuun lopussa. Lisätietoa hausta löytyy tältä sivulta.

Vihkiaikahaun jälkeen vapaaksi jääneet vihkiajat ovat haettavissa lokakuusta alkaen.

Ohjeita ja tietoa vihkiaikojen nettihausta (kesäkuu-joulukuu)

  • Vihkiaikaa voi hakea Pyhän Laurin kirkkoon, jos ainakin toinen vihkiparista on ev.lut. kirkon jäsen (tai muun Porvoon kirkkoyhteisön kirkon jäsen).
  • Vihkiaikaa haetaan sähköisen haun kautta, joka edellyttää vahvaa tunnistautumista ja oman tunnuksen luomista asiointipalveluun.
  • Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla saman päivän aikoja.
  • Hakuajan sisällä 29.8.4.9.2022 lähetetyt toiveet ovat sikäli samanarvoisia, ettei ole väliä, minä päivänä lomake on täytetty.
  • Etusijalla ovat parit, joista ainakin toinen on Tikkurilan seurakunnan tai Vanda svenska församlingin jäsen. Seuraavalla sijalla parit, joista ainakin toinen on jonkin muun Vantaan seurakunnan jäsen. Kolmannella sijalla ovat Vantaan ulkopuolella asuvat. Järjestelmä tarkistaa Vantaan seurakuntiin kuulumisen automaattisesti. Tarvittaessa järjestelmä arpoo, kuka pareista saa ajan.
  • Hakijoista osa jää valitettavasti ilman toivomaansa vihkiaikaa – jopa asuinpaikasta riippumatta. Erityisesti Vantaan ulkopuolella asuvien on vaikea saada kesälauantaiden suosittuja iltapäiväaikoja.
  • Tieto vihkiajasta lähetetään syyskuun aikana sähköpostitse. Jotkut sähköpostipalvelimet suodattavat roskapostiksi kerralla isommalle joukolle lähetettyjä posteja – jos et saa mitään tietoa, voit tiedustella asiaa lokakuusta alkaen numerosta 09 8306 804 (toimitusvaraukset).
  • Saatu vihkiaika tulee vielä varmistaa tai perua. Ohjeet tästä tulee vahvistusviestissä.