Nuoret kantavat ristiä kirkossa.

Rippijuhlat

Rippikoulu on nuorelle tärkeää aikaa! Rippikouluista löydät lisää tieto Vantaan riparit -sivulta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, jossa on kyse uskon vahvistamisesta ja seurakunnan täysivaltaiseksi jäseneksi tulemisesta. Konfirmaatiossa rukoillaan nuoren uskon ja elämän puolesta ja rohkaistaan elämään kristittynä.

Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtäviin ja oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Kummit ovat lämpimästi tervetulleita kirkkoon siunaamaan kummilastaan. Mikäli kummit eivät pääse paikalle, voi siunaamaan tulla nuorelle tärkeä ihminen tai isoset. 

Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla, jota kannattaa juhlistaa perheen, sukulaisten ja ystävien kesken. Rippijuhlat voi järjestää kotona tai kysyä tiloja käyttöön esimerkiksi seurakunnilta.

Tiedustele oman seurakuntasi tilannetta kirkkoherranvirastosta tai katso seurakuntien tilojen esittelystäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Toivotamme rutkasti onnea ja siunausta konfirmaatiopäivään!

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia