Hääyö

"Mentäiskö naimisiin?" Hääyössä pääsee vaivatta vihille. Vielä ehtii kosia!

Tunnelmallista Hääyö-tapahtumaa vietetään Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) yleensä syyskuun kolmantena perjantaina - seuraavan kerran 17.9.2021.

Hääyössä kaikki on tehty sinulle valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti. Illan aikana paikalla on useita pappeja ja kanttoreita, joten kaikki parit ehditään vihkiä. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Vuoronumeron oman vihkiajan varaamiseksi voi hakea Pyhän Laurin kappelin edestä klo 17.30 alkaen. Etkot ja vihkiaikojen varaus vuoronumeroittain alkaa Vantaan Pyhän Laurin kappelissa (Pappilankuja 3) klo 18. Ensimmäinen vihkiminen alkaa klo 19. Vihkimisiä voidaan pitää kirkon lisäksi myös esimerkiksi kappelin tiloissa. 

Hääyö-tapahtuman järjestelyjä koskevia tietoja päivitetään tälle sivulle tapahtuman lähestyessä. Seuraamme koronatilanteen kehttymistä. Avioituville pareille tarjoamme omaa vihkivuoroa odotellessa myös mahdollisuuksien mukaan hääkakkua ja kahvia kappelilla.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessäviimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan. Jos olet mennyt aiemmin naimisiin maistraatissa, niin Hääyössä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Jos oma tai läheisesti sairastuminen sotkee suunnitelmasi osallistua Hääyö-tapahtumaan, ota yhteyttä pappi Sari Hartikkaan, niin voimme varata teille oman vihkiajan myöhemmäksi ajaksi syksyyn.

Hääyössä vihkitoimituksen saa tarvittaessa myös englannin kielellä.  

Onko sinulla kysyttävää Hääyöstä? Ota yhteyttä pappi Sari Hartikkaan puh. 050 434 5539 sari.hartikka@evl.fi. 

Haluatko tietoa muista Hääyö-tapahtumista: www.hääyö.fi

Ensimmäistä kertaa Hääyötä vietettiin vuonna 2009. Pyhän Laurin kirkon Hääyössä on vuosien varrella viettänyt häitään jo pitkälti yli 300 paria, ja idea vaivattomasta, mutta arvokkaasta vihkitapahtumasta on levinnyt Vantaalta myös muille paikkakunnille.

Hääyö logo