Lapsen ja vanhemman eroryhmä

Huhti-toukokuussa tarjoamme ammatillisesti ohjattua vertaistukea eron kohdanneille perheille. Perheen eroryhmä on tarkoitettu toiselle vanhemmalle yhdessä lapsen tai lasten kanssa. Ryhmäkertoja on yhteensä 7, joista osa ollaan yhdessä ja osa omissa vertaisryhmissä. Perheen eroryhmässä niin vanhempi kuin lapset pääsevät käsittelemään eron tuomia muutoksia vertaistuen avulla. Keskiössä on lasten tunteet ja tarpeet sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen vahvistaminen. Tavoite on myös etsiä yhdessä voimavaroja ja keinoja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumiseen jokaisen erityisyyttä ja rajoja kunnioittaen. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia luovia menetelmiä.

Ryhmä soveltuu perheille, joissa eropäätös on jo tehty ja vanhemmat ovat sopineet asumisjärjestelyistä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 9.4., 16.4., 23.4., 7.5., 14.5., 21.5. ja 28.5. kello 17–19 osoitteessa Kultarikontie 1 A 2. krs, Vantaa. Huomaa, että ryhmän kokoontumispäivät ovat muuttuneet. Ryhmä aloittaa huhtikuun 9. päivä ja viimeinen kokoontumiskerta on 28. toukokuuta. (*

Ryhmä on maksuton ja edellyttää sitoutumista kaikille kerroille. Ryhmäilloissa tarjolla pieni välipala.

Ryhmään otetaan 8 perhettä / 8 lasta, jotka ovat iältään 7–12.

Ilmoittautuminen 11. tammikuuta alkaen sähköisellä Webropol-lomakkeella. Pääset ilmoittautumaan ryhmään tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ryhmään osallistujat haastatellaan ennen ryhmään valitsemista.

Ohjaajina toimivat perheneuvoja Terhi Lahdensalo, eroauttamisen sosiaaliohjaaja Minna Raitanen ja varhaiskasvatuksen pappi Minna Ruuttunen.

Järjestäjät: Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perhetyö

Lisätietoja: Perheneuvoja Terhi Lahdensalo, terhi.lahdensalo@evl.fi, p. 050 347 3812

(* Ryhmän kokoontumispäivät päivitetty 20.2.2024)

Äiti silittää alakuloisen pojan päätä