Aamu- ja iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä tätä vanhemmille oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös.

Iltapäivätoimintaan haetaan Wilma-järjestelmän kautta

Hakuaika lukuvuodelle 2023-2024 on 30.3.-30.4.2023. Hakuaikana hakeneet iltapäivätoimintaa tarvitsevat tulevan lukuvuoden 1. ja 2. vuosiluokan oppilaat ja tätä vanhemmat erityisen tuen päätöksen oppilaat saavat paikan alkavan lukuvuoden iltapäivätoimintaan.

Iltapäivätoimintaan voi hakea myös ympäri vuoden, mutta hakuajan ulkopuolella hakeneille emme voi taata kaikille hakijoille paikkaa.

Huoltaja on saanut tammikuussa oppivelvollisuusilmoituksen mukana oppilaskohtaisen avainkoodin, jonka avulla hän on voinut luoda yhden huoltajan Wilman käyttäjätunnuksen. Luomallaan tunnuksella huoltaja on ilmoittanut lapsen kouluun ja samalla tunnuksella haetaan iltapäivätoimintaan. Mikäli avainkoodi on hävinnyt tai huoltaja ei ole tehnyt käyttäjätunnusta, ohjeita voi pyytää osoitteesta primuswilmatuki@vantaa.fi.

Iltapäiväkerhoihin haetaan sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Hakulomake löytyy Wilmasta seuraavasti:

  1. Kirjaudu Wilma-järjestelmään
  2. Valitse yläpalkista Hakemukset ja päätökset
  3. Valitse Tee uusi hakemus
  4. Valitse Hakemus iltapäivätoimintaan

Iltapäiväkerhopaikoista ei voida antaa väliaikatietoja. Sähköinen päätös julkaistaan Wilmassa 5.6.2023. Jos olet valinnut paperisen päätöksen, se lähetetään kotiin kesäkuun toisella viikolla.

Jos tarvitset iltapäivätoimintaan hakemisessa apua (esim. Wilma-järjestelmä), voit mennä Vantaa-infon palvelupisteeseen. Siellä neuvotaan, kuinka kirjaudutaan Wilmaan, täytetään hakemus ja lähetetään se. Ota mukaasi oppivelvollisuusilmoituksen mukana tullut oppilaskohtainen avainkoodi tai luomasi Wilman käyttäjätunnus.

Toimintaan voi hakea myös kaupungin nettisivuilta tulostettavalla lomakkeella. Hakulomake lähetetään sähköpostin liitteenä iltapaivatoiminta@vantaa.fi tai osoitteella: Kasvatus ja oppiminen, Iltapäivätoiminta, PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki.

Iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ja maksuhuojennus

Asiakasmaksut ovat lukuvuonna 2023–2024

  •  Neljän (4) tunnin iltapäivätoiminnan osalta 100 euroa kuukaudessa
  •  Viiden (5) tunnin iltapäivätoiminnan osalta 130 euroa kuukaudessa

Iltapäiväkerhossa tarjotaan päivittäin maksuton välipala ja kaikki toimintaan osallistuvat lapset ovat tapaturmavakuutettuja.

Asiakasmaksuja voidaan huojentaa 35 % perheen tulotason mukaan. Huojennetut maksut ovat siten

  •  Neljän (4) tunnin iltapäivätoiminnasta 65 euroa kuukaudessa
  •  Viiden (5) tunnin iltapäivätoiminnasta 84,50 euroa kuukaudessa

Maksuhuojennusta haetaan seuraavalle lukuvuodelle ensisijaisesti kesäkuussa. Myöhemminkin saapuneet hakemukset otetaan huomioon ja huojennuksen voi saada takautuvasti enintään lukukauden alusta. Maksuhuojennuspäätös tehdään enintään lukuvuodeksi kerrallaan.

Apua maksuhuojennushakemuksen täyttämiseen saat Vantaa-infon palvelupisteestä.

Toiminta-ajat

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulun lukuvuoden aikana. Sitä ei järjestetä loma-aikoina eikä poikkeuksellisina lauantaikoulupäivinä. Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät perusopetuksen sivuilta.

Päivittäinen toiminta-aika iltapäiväkerhoissa on klo 12–16 ja 12-17. Palvelusopimuksessa perhe valitsee vuoden ajaksi haluamansa toiminta-ajan.

Iltapäiväkerholaisen osallistuminen muuhun koulun kerhotoimintaan

Iltapäiväkerholainen voi osallistua koulun muuhun kerhotoimintaan. Toimintaa järjestetään vuosiluokkien 1.–9. oppilaille. Koulun kerhotoiminta on oppilaille vapaaehtoista ja maksutonta. Kerhoja järjestetään yleensä koulupäivän jälkeen koulujen tai lähialueiden tiloissa. Koulut tiedottavat kerhoista ja ottavat vastaan ilmoittautumisia.

Tikkurilan seurakunnan iltapäiväkerhopaikat ja yhteystiedot:

Ilolan iltapäiväkerho, Soittajankuja 1

Puhelinnumerot kerhonohjaajille:

050 3080492

044 422 0475

Ylästön iltapäiväkerho, Lehtikummuntie 2

Puhelinnumerot kerhonohjaajille:

050 3702705

044 422 0313

Ota yhteyttä

iltapäivätoiminnan koordinaattori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa