Sielun latauspisteet luonnossa

Vantaalta löytyy useita paikkoja, joissa voi levähtää ja antaa sielun levätä luonnossa. Tältä sivulta löydät hengellisten luonto - ja kaupunkipolkujen reittejä Vantaalla.

 

 

Koe metsämeditaatio Sipoonkorvessa

Lähde kulkemaan Sipoonkorven kansallispuiston metsämeditaatioreitille. Reitin pysähdyspisteet tarjoavat ruokaa sielulle ja pohdittavaa mielelle. Reitin pysähdyspisteet löytyvät Google Maps- sovelluksen kautta. Kun olet aloittamassa reitin kulkemisen, tule näille sivuille ja klikkaa karttasovellus auki kartan oikeassa kulmassa olevasta neliöstä.

Jos tahdot miettiä elämän kysymyksiä, saada uusia näkökulmia ja myös pysähtyä hetkeksi, on tämä sinun polkusi. Astu polulle, kulje omassa tahdissa ja tee matkaa sisimmässäsi ihmetellen ympäröivää luontoa.

Reitin löydät Google Maps -palvelusta tästä linkistä.

 • Teema: Havahtumisia elämän polulla. Pysähdyspaikkojen meditaatiovirikkeet tarjoavat vaellukselle hiljentymishetken ja mahdollisuuden katsella omaa elämänpolkuaan myös hengellisestä näkökulmasta.

 • Pituus: pysähdyspisteillä merkityn reitin pituus on 3 km. Reitin kulku kannattaa aloittaa Kuusijärven parkkipaikalta tai bussipysäkiltä. Kävelymatka Kuusijärven parkkipaikalta Sudentassun sillan kautta reitin alkupisteeseen on noin 1,5 km, joten kuljetun matkan yhteispituus on noin 6 km.
   
 • Saavutettavuus: reitti on melko helppokulkuinen ja seurailee Sipoonkorven luontopolkuja. Maasto vaihtelee metsästä ja kallioista Bisajärven rantamaisemiin. Vaelluksella on iloa kunnon jalkineista. Polkujen kapeudesta johtuen reitti ei ole kuljettavissa esimerkiksi pyörätuolilla.  

 

 

Vantaan vanha kirkkotie tarjoaa historiaa,
luonnonrauhaa ja kaupunkimaisemia

Vantan vanha kirkkotie kulkee Espoon ja Vantaan rajalta Linnaisten peltoaukeilta aina keskiaikaiselle Pyhän Laurin kirkolle. Reitti seurailee historiallista Kuninkaantietä. Kulkija löytää reitiltä tätä päivää ja keskiaikaa, kartanoa ja kerrostaloa, kauppakeskittymiä ja luonnonrauhaa.

Kirkkotien varrella on seitsemän pysähdyspistettä, jotka antavat kulkijalle pohdittavaa. Matkaa tehdään sekä eteenpäin että omaan sisimpään. Reitin pysähdyspisteet löytyvät Google Maps- sovelluksen kautta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä  Kun olet aloittamassa reitin kulkemisen, tule näille sivuille ja klikkaa karttasovelus auki kartan oikeassa kulmassa olevasta neliöstä.

 • Teema:  Vantaan vanha kirkkotie kulkee puolen kaupungin halki, mutta sillä voi kokea lähes koko kaupungin. Syvyyttä kulkemiseen tuovat pysähdyspisteiden meditaatiotekstit. 
   
 • Pituus: reitin pituus on 16 km.
   
 • Saavutettavuus: reitin voi kulkea jalan tai pyörällä. Suurimman osan matkaa voi käyttää kevyen liikenteen väylää.