Lähikuva, jossa arkkua kannetaan.

Hautajaiset

Läheisen kuolemalla on monet kasvot. Kenenkään voimat ja taidot eivät riitä estämään kuoleman tuloa, mutta rakkautta kuolema ei voita. Rakkaus näyttäytyy meissä kipuna, suruna, kaipauksena ja kiitollisuutena.

Hautajaiset ja niiden järjestelyt auttavat omalla tavallaan kulkemaan vaikean ajan läpi. Tärkeää on, että otat yhteyttä läheisiisi, vainajan tuttavapiiriin ja heihin, jotka voivat auttaa sinua järjestelyissä. Seurakunnat auttavat järjestelyissä omalta osaltaan, ota yhteyttä.

Surulla on oma aikataulunsa. Papit ja muut seurakuntien työntekijät voivat tukea, kun suru painaa. Sururyhmissä vaihdetaan kokemuksia toisten surun kokeneiden kanssa.

Hautajaisten ja muistotilaisuuden ajanvarauspalveluun pääset tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit varata hautajaiset ja muistotilaisuuden myös Vantaan seurakuntien hautausmaan toimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Puh. 09 830 6220, sähköpostiosoite: [email protected]

Jos et löydä verkkopalvelusta toivomaasi aikaa, voit tiedustella puhelimitse muita aikoja. Puhelimitse voi myös varata papin niihin tilaisuuksiin, jotka pidetään Vantaan ulkopuolella tai Honkanummen kappelissa.

Hautaan siunaamisen tilaisuudessa on tilaa kaipaukselle ja muistoille. Hautaan siunaaminen on myös vainajan läheisiä varten. Videolla Emilia-pappi kertoo, miten hautaan siunaamisen tilaisuus kulkee ja mitä kannattaa ottaa huomioon.