Tukea surussa

Surun hetkellä on tärkeää, että löytää rinnalleen ihmisen, jonka kanssa voi jakaa tunteitaan. Seurakunnan työntekijät, erityisesti papit ja diakoniatyöntekijät, ovat valmiita tukemaan ja olemaan läsnä surun kohdatessa.

Sururyhmät: Sururyhmissä voit keskustella muiden läheisensä menettäneiden kanssa kuolemaan ja suruun liittyvistä kokemuksista ja ajatuksista. Sururyhmä perustuu vertaistukeen ja ryhmäläisten keskinäiseen luottamukseen. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kuudesta seitsemään kertaan. Sururyhmän on havaittu auttavan parhaiten, jos läheisen menetyksestä on kulunut jo muutama kuukausi.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Yksilökeskustelut: Jos et halua jakaa ajatuksiasi ryhmässä, voit varata ajan keskusteluun diakoniatyöntekijän kanssa.

Lisätietoa: Työikäisten leskien vertaistukiryhmistä pääkaupunkiseudulla löydät lisätietoa Nuorten leskien sivuilta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos kaipaat tukea surun hetkellä.

 

 

Sydän symboloi surua

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta

Olen Tikkurilan seurakunnan diakoniapappi. Yleisten papin tehtävien lisäksi vastuullani on erityisesti sururyhmien koordinoiminen ja ohjaaminen. Minuun voit olla yhteydessä myös silloin, kun haluat keskustella kahden kesken omasta elämästäsi. Kohtaan sinut hyväksyvästi ja arvostavasti.

Haluan rakentaa yhdenvertaista, oikeudenmukaista ja turvallista seurakuntaa, jossa ihan jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi sellaisena kuin on. On suuri lahja, että saan pappina kulkea mukana elämän merkittävissä hetkissä.

Rentoudun hyvien keskustelujen ja kahvikupillisten äärellä. Nautin myös tanssimisesta, erityisesti salsa ja latinalaistanssit pistävät liikkeelle kehon sekä mielen.