Seniori-ikäisille suunnattua toimintaa suunnitellaan aikuis-ja seniorityön tukiryhmässä. Ehdota retkikohdetta tai vierailijaa - ja tule rohkeasti mukaan kaikille avoimeen toimintaan!

Kevät 2024 

Tältä sivulta löydät kevään ohjelman. Kaikkien järjestettävien tilaisuuksien tiedot löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Päiväkahvin Aikaan

Keskustelua ja vierailijoita kahvikupin äärellä kerran kuussa maanantaisin. Ensimmäinen kevään 2024 kokoontumisista on Cafe Pähkinässä (Lammaskuja 2 A), loput Hämeenkylän kirkon (Auratie 3) seurakuntasalissa Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla klo 14. Kevään ensimmänen kokoontuminen on ma 8.1. Muut kokoontumiskerrat ovat ma 05.02. ma 04.03. ma 08.04. sekä ma 06.05. 

Karaváki, Pieni Vene - kreikkalaisen tanssin kerho

Jaakko Kara järjestää säännöllisesti maksuttomia tilaisuuksia opetella helpoimpia kreikkalaisia tansseja, yleensä Café Pähkinän tiloissa. Paikan päälle voi tulla myös katselemaan ja tuttuja tapaamaan. Ei ole tanssipakkoa, ei ikärajaa eikä ilmoittautumista. Voit tulla ja poistua oman aikataulusi mukaan. Tilaisuus on maksuton eli tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ota sisäliikuntaan sopivat kengät mukaasi. Kokoontumiset kerran kuussa tammikuusta toukokuuhun 08.1. alkaen maanantaisin klo 18. Muut kokoontumiskerrat ovat ma 05.02. ma 04.03. ma 01.04. sekä ma 13.05. 

Bussiretket

Seniorityön toimikunta suunnittelee päiväretket, joitten aikana nautimme jos mahdollista ehtoollisen kohdepaikkakunnan kirkossa, nautimme lounaan yhdessä valitussa paikassa, seuraamme teatterikappaleen tai vaikkapa taidenäyttelyn ja ehkäpä ehdimme vielä ostoksillekin. Matkan aikana meillä on hartaus ja lauletaan yhteislauluja. Työalan pastori Jaakko Kara osallistuu tavan takaa. Seuraa ilmoituksia Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä seniorityön verkkosivuilla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, p. 098306450 tai hameenkylan.seurakunta@evl.fi. Ilmoita allergiat, ruoka-aineherkkyydet ja erityisruokavalio. 

Kevään 2024 ensimmäinen retki järjestetään 02.03.2024. Retki liittyy naistenpäivän viettämiseen. 

Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissamme. 

Seniorityön pastori päivystää

Jaakko Kara päivystää, jos mahdollista, Café Pähkinässä  tiistaisin kello 10-14 kahvilan ollessa avoinna. Voit tulla juttelemaan kaikesta maan ja taivaan välillä, olipa se sitten päivänpolitiikka, päivän lehti tai päivän huuli.

Vapaaehtoiseksi?

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla keittiössä järjestämässä seurakunnan tarjoiluja? Haluatko olla hartauden toimittaja ja seuraustella hoivakodissa asukkien kanssa? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa. Lisätietoja vapaaehtoistehtävistä löydät täältä. Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä projektityön koordinaattori Jarkko Vähäsarjaan. Ilmoittautua voit myös tästä.

Mukaan suunnittelemaan toimintaa?

Aikuis- ja seniorityön tukiryhmä suunnittelee työalan ohjelman ja tapahtumat sekä pitää yhteyttä alueen senioreihin. Ilmoittaudu työalasta vastaavalle pastorille, jos työskentely tukiryhmässä kiinnostaa. Kokouksia on 4-5 kertaa vuodessa. 

 

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 35 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Minulla on kaksi aikuista poikaa ja tytär. Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni kanssa Vantaan puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin. Tapaamme vaimon aikuisa lapsia tuon tuostakin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!