Vapaaehtoiset

Onko Sinulla aikaa? Haluatko auttaa ja tehdä jotakin hyödyllistä? Tervetuloa tutustumaan Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoistoimintaan! Meillä on Sinulle hyviä hommia!

Miten pääsen mukaan?

Ota yhteyttä diakonian vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Natasa Stambejhin, natasa.stambej@evl.fi, p. 050 588 3355.

Ennen työhön tarttumista tehtävästä vastaava työntekijä kutsuu haastatteluun
ja vapaaehtoistyöstä tehdään sopimus. 

Ilmoittaudu mukaan tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Mitä taitoja minulla pitää olla?

Tavallisen ihmisen tavalliset taidot riittävät. Vapaaehtoisjoukossamme on kaiken ikäisiä ihmisiä, niin opiskelijoita, työssä käyviä kuin eläkeläisiäkin. Tehtäviäkin on laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy tekemistä.
 

Kuinka paljon sitoudun tekemään?

Voit itse päättää, minkä verran haluat olla mukana ja mikä tuntuu hyvältä. Tunti viikossa tai pari kuukaudessakin riittää. On sekä kertaluontoisia tehtäviä että niitä, jotka vaativat pidempää sitoutumista. Tehtäviä voi ottaa lisää, niitä voi vaihtaa, eikä mukana tarvitse olla ikuisesti.
 

Millaista tukea saan tehtäviin?

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtäviinsä. Työntekijämme antavat tukea ja ohjausta sekä ryhmissä että yksittäin. Yleisiä valmiuksia antavat vapaaehtoistyön perus- ja jatkokurssit.
 

Mitä minä saan työstä?

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa. Sen sijaan saat mielekästä tekemistä ja voit olla tuottamassa iloa niin itsellesi kuin muille. Vapaaehtoisten yhteisössä on voimaa. Järjestämme vapaaehtoisillemme myös ilmaisia koulutuksia sekä virkistystoimintaa. Tapaturmavakuutus on voimassa tehtävien hoidon ajaksi.

Mitä tehtäviä on tarjolla?

► Tutustu vapaaehtoistehtäviimme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Pappi, yhteisö- ja verkostotyö
Vantaankosken seurakunta

Olen ollut Vantaankosken seurakunnan pappi helmikuusta 2016 lähtien. Aluksi työskentelin kolme vuotta nuorten parissa, mutta nykyisissä yhteisöpapin tehtävissä työni painottuu vähän vanhempien nuorten (=seniorien) kohtaamiseen. Suuri salaisuus on, että kaikki pitävät aidosta menosta. Siinä mielessä ikä on vain numero, jonka avulla pidetään lukua elämän kilometreistä. Minuun voi siis olla yhteyksissä, olitpa sitten vauva tai vaari.

Olen suunnattoman iloinen siitä, että saan tehdä työtä niiden asioiden parissa, jotka ovat antaneet minulle niin paljon, ja jotka koen merkityksellisiksi. Olen ihmisläheinen ja huumorintajuinen, mutta osaan myös vakavoitua elämän suurten kysymysten äärellä. Minusta risti muodostuu, kun pää on taivaissa, jalat maassa ja käsivarret ojennettuina lähimmäistä kohti. Miten voisin olla avuksi?

Minuun saavat olla yhteyksissä myös kaikki alueelliset toimijat - järjestöt, verkostot, ihan kaikki. Yhdessä tekemällä voi onnistua!

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Olen Nataša Stambej, ja autan ihmisiä, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa kanssamme - eli seurakuntamme vapaaehtoisia. Jos sinua kiinnostaa tukihenkilötyö, olotilakahvilatyö tai keikkapankkityö, ota yhteyttä. Jos vielä mietit, mitä voisit kanssamme tehdä, ota yhteyttä silloinkin! :)

Vapaaehtoistyö Vantaankosken seurakunnassa