Hiljaisen laulun ja lempeän joogan retriitti helatorstaina 2018

Hiljaisen laulun ja lempeän joogan retriitti
to 10.5.2018 klo 10-16

Retriitti on Asolan seurakuntatalossa. Osanottajilta ei vaadita laulu-
tai voimistelutaitoja. Tule sellaisena kuin olet! Pukeudu joustaviin, lämpimiin vaatteisiin ja ota mukaan villasukat ja jumppamatto tai viltti (Asolassa on kylmä lattia).
Retriittimaksu 25e sisältää vihanneskeiton (L,G) ja kahvin. 

Retriitille 10.5. ilmoittaudutaan 

  • maksamalla 25 e tilille FI31 15783007101193 viimeistään 4.5. Kirjoita viestikenttään RLA/319200/1062200000 (tämä ei ole viitenumero!) ja oma/saajan nimi.
    (Siis esim. RLA/319200/1062200000 Veli Virtanen). 

    Hinta sisältää kahvin ja kasviskeiton.

Jos haluat ostaa retriitin lahjaksi,
voit noutaa lahjakortin Rekolan kirkkoherranvirastosta

(maksa maksu tilille, merkitse saajan nimi viestikenttään, tuo kuitti).

Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille aikuisille

Hiljaisen laulun ja lempeän joogan retriittipäivänä perehdytään lempeästi oman äänen käyttöön sekä kehomme viesteihin helppojen harjoitusten avulla. Päiväretriitti maksaa 25 euroa sisältäen ohjelman, kasviskeiton ja kahvin/ teen.

 

  • Laulamme yksinkertaisia keskiaikaisia lauluja (gregoriaaniset sävelmät sekä varhaiset pyhiinvaelluslaulut),
  • opimme löytämään oman äänemme ja sen resonanssin kehossamme sekä
  • hiljennymme meditatiivisten ääniharjoitusten kautta. 

 

Keholliset harjoitukset sopivat kaikille, mukaan tarvitset oman jumppamaton ja joustavat, lämpimät vaatteet paikallaan oloa ja lempeää liikettä varten. Retriitille voivat osallistua kaikki aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Keholliset harjoitukset avaavat mieltä ja lämmittävät meidät ääniemme äärelle. Hiljainen laulu rauhoittaa kiireistä ja rauhoittumista kaipaavia ja ohjaa paljon puhuvaa äänenkäytössä. Lämpimästi tervetuloa!

 

OHJAAJAT:

Aino Peltomaa on Rekolassa asuva muusikko, laulaja, pedagogi ja psykologi, jolla on pitkä kokemus opetus- ja koulutustyöstä. Peltomaa konsertoi aktiivisesti solistina sekä kuorojen ja yhtyeiden kanssa. Viime vuosina Peltomaa on perehtynyt erityisesti keskiajan musiikkiin ja Hildegard Bingeniläiseen, kouluttautunut useilla mestarikursseilla (Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Baptiste Romain), sekä julkaissut kolme esikoisalbumia (Fiamma Nova, Harmony of the Spheres, lauluyhtye Versio). Ainon intohimona on johdattaa läsnäoloon ja vapautumiseen sekä äänen kokonaisvaltaiseen kokemiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=eBqxgww-aHM

 

Saara Markkanen on suomenlinnalainen muusikko, laulaja/lauluntekijä, musiikinopettaja ja joogaohjaaja. Hän opettaa saksofonin ja huilunsoittoa, ja on keikkaillut solona ja eri kokoonpanoissa Suomessa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa esittäen säveltämäänsä ja sanoittamaansa musiikkia. Saaran intohimona on ohjata ihmisiä kuuntelemaan itseään, kehoaan, ääntään sekä hiljaisuutta musiikin ja meditaation keinoin.

https://soundcloud.com/saara-markkanen/one-step-acoustic

 

Hiljaisen laulun retriitistä sanottua:

  • “ Tämä oli aivan ihana kurssi, ylitti kaikki odotukset.”
  • “Ihanaa ja rentouttavaa hiljentymistä, suuret kiitokset!”
Laulupedagogi Aino Peltomaa (kuva Sirkku-Liisa Niemi)