Kansainvälinen vastuu ja lähetystyö

Osana maailmanlaajaa kirkkoa Korson seurakunta välittää toivoa ja apua ahdingossa eläville ihmisille eri puolilla maailmaa. Toimimme yhteistyössä lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Tule mukaan toimintaan.

Lähetystyö

Korson seurakunnassa toimii kaksi lähetyspiiriä.

Päivälähetyspiiri kokoontuu keskiviikkoisin klo 13-15 seurakuntakeskuksessa. Päivälähetyspiiri tukee Suomen Lähetysseuran nimikkolähettiemme työtä Thaimaassa muun muassa järjestämällä myyjäisiä.

Kylväjä-piiri kokoontuu kerran kuukaudessa su klo 15-17. Katso tarkemmat kokoontumisajat Tapahtumista tai Kirkko ja kaupunki -lehdestä. Kylväjä-piiri tukee Lähetysyhdistys Kylväjän työtä Etu-Aasiassa.

Nimikkokohteet:

Suomen Lähetysseura: Thaimaassa tuemme Tero Massan ja Katariina Kiilusen työtä Thaimaan luterilaisen kirkon seurakuntatyön ja teologisen koulutuksen kehittämiseksi.

Medialähetys Sanansaattajat: Radiolähetystyö Intiassa, erityisesti gujaratinkielinen "Naiset toivon lähteellä" -radio-ohjelma. Ohjelma kuuluu osana maailmanlaajaan rukousliikkeeseen.

Lähetysyhdistys Kylväjä: Etu-Aasiassa tehtävä työ.

Kansainvälinen diakonia

Jokakeväinen Yhteisvastuukeräys välittää apua sekä kotimaahan että maailmalle. Keräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysmaihin ja loput kotimaan kohteisiin. Lähde mukaan lipaskerääjäksi tai osallistu keräystapahtumiin.
 

Naisten Pankin Korson toimintaryhmä kuuluu Naisten Pankin vapaaehtoisverkostoon, joka tukee kehitysmaiden naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Vapaaehtoiset keräävät varoja monenlaisin tempauksin ja tapahtumin, kannustavat lahjoittamiseen ja tiedottavat Naisten Pankista. Tavoitteena on, että yhä useampi kehitysmaiden nainen saa mahdollisuuden nousta köyhyydestä ja yhä useampi yhteisö voi paremmin.

Tuemme heikloimmassa asemassa olevia ihmisiä eri puolilla maailmaa kolehdein ja keräyksin Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhankkeiden ja katastrofiavun kautta. Isoissa katastrofeissa järjestämme lipaskeräyksiä Korson keskustan alueella. Ota yhteyttä, jos haluat tulla mukaan keräämään.

Maahanmuuttajatyö

Vietämme vähintään kerran vuodessa kansainvälistä messua.

 

Onko sinulla ajatuksia siitä, mitä toivoisit seurakunnan tekevän kansainvälisen vastuun merkeissä? Ota yhteyttä.