Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa

Pyhän Laurin kirkon hautausmaa

Pyhän Laurin kirkon hautausmaa ja taustalla kirkko.

Pappilankuja 5, 01510 Vantaa

Hautausmaa on auki ympäri vuorokauden.

Hautausmaa

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa sijaitsee Kehä III:n ja Tuusulanväylän risteyksessä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Pitäjän kirkonkylän alueella, Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympärillä. Kirkkoa lähimpänä ovat vanhemmat arkkuhauta-alueet. Keskiaikainen kirkkomaa on laajentunut ajan myötä uusilla arkku- ja uurnahauta-alueilla kaikkiaan 13 hehtaarin laajuuteen.

Muistolehdot

Muistolehtoja hautausmaalla on kaksi, 1982 käyttöön otettu kellotapulin viereinen muistolehto sekä uudella laajennusalueella sijaitseva valkoisen nimimuurin viereinen muistolehto. Mikäli omaiset haluavat, vainajan nimi voidaan kaiverruttaa nimimuuriin kiinnitettävään laattaan.

Kellotapulin viereisen muistolehdon nimimuurin on suunnitellut arkkitehti Tuula Taponen, uuden muistolehdon ja nimimuurin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Byman & Ruokonen.

Uurna- ja arkkuhautapaikat

Uusia uurnahautapaikkoja luovutetaan hautausmaan koillisosasta Pyhän Laurin kappelin takana sijaitsevasta osastosta 23. Uurnahautaosaston on suunnitellut arkkitehtitoimisto Byman & Ruokonen.

Uusia arkkuhautapaikkoja luovutetaan vain vantaalaisille vainajille. Arkkuhauta luovutetaan aina 25 vuodeksi kerrallaan. Arkkuhautoihin voi haudata myös uurnia.

Muistelupaikka

Puhutteleva ja tunnelmallinen Ikuisuuden portti- taideteos kirkon takana on kuvanveistäjä Arvo Siikamäen suunnittelema muistokivi, joka valmistui 2001. Tälle muistelupaikalle omaiset voivat tuoda kukkia ja sytyttää kynttilän muualle haudatun läheisen muistoksi.

 

Hautausmaalaajennus 2019-2023

Arkkuhautalaajennuksen ensimmäinen vaihe valmistui helmikuussa 2020 ja laajennusurakan toinen vaihe toteutunee vuosina 2022-2023.

Lisätietoja:

hautaustoimen päällikkö Minna Aho puh. 050 420 1409

 

Esteetön wc-tila sijaitsee kirkon takana vaaleassa huoltorakennuksessa, wc:n mitoitus on ahdas. Toinen wc-tila sijaitsee levähdyspaikka-katoksen eteläpäädyssä.

Kirkon edessä parkkipaikalla on kaksi esteetöntä autopaikkaa.

Kesävesi on käytössä äitienpäivästä syyskuun puoliväliin saakka.

Yhteystiedot

Hautausmaan toimisto p. 09 8306 220

avoinna arkisin klo 9-15.

 

► Hautausmaan kartta (pdf)

► Kierros hautausmaalla

► Hautausmaan historiaa

 

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc