Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa

Pitäjän hautausmaa

Pyhän Laurin kirkon hautausmaa ja taustalla kirkko.

Pappilankuja 5, 01510 Vantaa

Hautausmaa on auki ympäri vuorokauden.

Hautausmaa

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa sijaitsee Kehä III:n ja Tuusulanväylän risteyksessä kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Pitäjän kirkonkylän alueella, Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympärillä. Kirkkoa lähimpänä ovat vanhemmat arkkuhauta-alueet. Keskiaikainen kirkkomaa on laajentunut ajan myötä uusilla arkku- ja uurnahauta-alueilla kaikkiaan 13 hehtaarin laajuuteen.

Muistolehdot

Muistolehto sijaitsee osastolla 25. Muistolehto on yhtenäinen hauta-alue, jossa yksittäisen hautasijan koko on 30 x 30 cm. Tuhka haudataan muistolehdossa 30 cm syvyyteen ilman uurnaa. Omaiset eivät ole läsnä muistolehtohautauksessa. Halutessaan omaiset saavat hautausmaan toimistosta nimilaatan kaiverrutettavaksi yhteiseen nimimuuriin.  

Haudat otetaan käyttöön numerojärjestyksessä. Muistolehdossa samaan hautasijaan hautaoikeutta ei voida luovuttaa vainajan omaisille.

Hautausmaalla on lisäksi vanhempi 1982 käyttöön otettu muistolehto kellotapulin vieressä. Kellotapulin viereisen muistolehdon nimimuurin on suunnitellut arkkitehti Tuula Taponen, uuden muistolehdon ja nimimuurin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Byman & Ruokonen.

Uurna- ja arkkuhautapaikat

Uusia uurnahautapaikkoja luovutetaan hautausmaan koillisosasta Pyhän Laurin kappelin takana sijaitsevasta osastosta 23. 

Uusia arkkuhautapaikkoja luovutetaan vain vantaalaisille vainajille. Arkkuhauta luovutetaan aina 25 vuodeksi kerrallaan. 

Muistelupaikka

Puhutteleva ja tunnelmallinen Ikuisuuden portti- taideteos kirkon takana on kuvanveistäjä Arvo Siikamäen suunnittelema muistokivi, joka valmistui 2001. Tällä muistelupaikalla omaiset voivat muistella muualle haudattua vainajaa. 

 

Hautausmaalaajennus 2023

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa laajenee pohjoispuolelle. Laajennusalueelle rakennetaan arkku- ja uurnahauta-osastoja sekä arkkulehto ja sirottelualue. 

Lisätietoja:

hautaustoimen päällikkö Minna Aho puh. 050 420 1409

 

 

 

 

 

Esteetön wc-tila sijaitsee kirkon takana vaaleassa huoltorakennuksessa, wc:n mitoitus on ahdas. Toinen wc-tila sijaitsee levähdyspaikka-katoksen eteläpäädyssä. Levähdyspaikan wc on avoinna klo 7-21. 

Kirkon edessä parkkipaikalla on kaksi esteetöntä autopaikkaa.

Kesävesi on hautausmaalla käytössä äitienpäivästä syyskuun puoliväliin saakka.

Yhteystiedot

Hautausmaan toimisto p. 09 8306 220

avoinna arkisin klo 9-15.

Hautausmaapäivä 

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla järjestetään vuosittain syksyisin perinteinen hautausmaapäivä. Hautausmaapäivänä on tarjolla multaa, lannoitetta, työvälineitä sekä istutusapua hautojen hoitoa varten. Lisäksi on kukkamyyntiä sekä kahvi-ja mehutarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

 

► Hautausmaan kartta pysäköintipaikat (pdf)

► Hautausmaan kartta (pdf)

► Kierros hautausmaalla

► Hautausmaan historiaa

 

Sijainti kartalla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc