Yhteystiedot

► Vaihde 09 83 061

Seurakuntien kirkkoherranvirastot

  • Kasteesta, häistä, hautajaisista ym. sopiminen 

Aluekeskusrekisteri

  • Avioliiton esteiden tutkinta
  • Virkatodistukset ja sukuselvitykset

► Kirjaamo ja postitus

  • Vantaan seurakunnat
  • Vernissakatu 4, PL 56, 01301 Vantaa
  • vantaan.seurakuntayhtyma@evl.fi (myös työhakemukset ja tarjoukset)

Palaute tai yhteydenotto seurakuntien luottamushenkilöön

Viestintä

Laskutus

Palaute

Kirkko ja kaupunki -lehden osoite- ja jakelupalaute

 

Työntekijöiden yhteystiedot

Jouko Siirilä

Tiedottaja

Hämeenkylän seurakunta
Viestintäpalvelut
09 830 6450

Auratie 3
01630 Vantaa

Tiedottaja 5. elokuuta 2019 alkaen.

Uskoa elämän keskellä

Heipä hei sinä Hämeenkylän ev.-lut. seurakunnan alueen asukas missä kaupunginosassa alueellamme sitten asutkin. Useimmat teistä, noin 64 %, olette myös paikallisen seurakuntamme kastettuja jäseniä.

Olen kiitollinen saadessani olla luterilaisen seurakunnan työssä viestimässä kristinuskon klassista ja näin ollen myös muuttumatonta perussanomaa kaikenikäisille muiden työntekijöiden apuna ja rinnalla.

Seurakunnan mission peruspilarit, fundamentit, löytyvät kiteytettyinä jumalanpalveluksissamme ääneen lausuttavista Apostolisesta ja Nikean uskontunnustuksista. Niiden todeksi eläminen on itse asiassa hengellistä viestintää, jota jokainen voi tehdä.

Työhön erikseen kutsuttuna tiedottajana jaan tietoa seurakunnan tapahtumista hameenkylanseurakunta.fi-sivustolla ja Kirkko&kaupunki-lehdessä sekä toivon mukaan lisääntyvästi myös muissa viestimissä ja sosiaalisessa mediassa.

Itse koen tiedottajan työn toisaalta journalismin kaltaisena tehtävänä mutta myös siitä oleellisesti eroavana haasteena. Toimittajana noin 30 vuoden ajan olen pyrkinyt kuvailemaan tasapuolisesti erilaisia aktiviteetteja lehtien ilmestymisalueella. Tiedottaja sen sijaan edistää juuri sitä asiaa, jota palkanmaksaja, minun kohdallani seurakunta, haluaa edistää.

Joidenkin mielestä tulevaisuudessa seurakunnan painopisteen tulisi siirtyä yhä enemmän kansalaistoiminnan suuntaan. Itse näen niin, että kansalaistoiminta kirkossa tarkoittaa maallikkokristillisyyttä, maallikkoutta, joka on saanut ilmiasunsa esimerkiksi kansalaisten spontaanista liikehdinnästä kehittyneissä herätysliikkeissä.

Nykyisin herätyskristillisyys edustaa julkiselta profiililtaan huomattavan laveassa nykykirkossa sitä perinteistä, median sanoin konservatiivista tulokulmaa kirkon perustuslakiin, Raamattuun. Aktiivisuus ennen muuta yhteiskunnallisissa kysymyksissä on se toinen näkökulma, jolla kirkon merkitystä ajassamme halutaan osoittaa niin tavalliselle kansalle kuin poliittisille päättäjillekin.

Omasta mielestäni kristillinen usko on ollut ja on lähtökohtaisesti paras motivaattori aineelliseen ja henkiseen auttamiseen, lähimmäisten rinnalla kulkemiseen. Siksi kummankaan näkökulman korostajien ei voi katsoa sulkevan toista pois kansankirkosta.

Tätä kirkon uskosta nousevaa sekä näkymätöntä että näkyvää tehtäväsarkaa haluan olla kansantajuistamassa omalta osaltani parhaani mukaan. Uskoa elämän keskellä.

JOUKO SIIRILÄ

 

Jouko Siirilä

« Takaisin