Koululaisten kirkkoseikkailu

Vantaan kolmasluokkalaisia on perinteisesti kutsuttu kouluittain kirkkoseikkailuun Pyhän Laurin kirkoon syksyisin. Keväällä 2022 mukaan kutsuttiin myös neljäsluokkalaisia, koska heiltä seikkailu oli koronarajoitusten vuoksi jäänyt aiemmin väliin. Seikkailuun kuluu tilaisuus kirkossa, jossa esitellään Laurentiuksen tarinaa ja keskiaikaista kirkkoa, sekä ulkona kirkon läheisyydessä täytettävä diakonia-aiheinen ristikkotehtävä.

Ratkaise ristikko!

Kysymykset löydät tehtävävihkon kartan osoittamilta paikoilta. Keskelle ristikkoa muodostuu pystysuorassa sana, joka oli Laurentiuksen ammatti. Se on kirkon vanhin ammatti ja kirkon perustehtävä. 

 

1. Mikä kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus? Sitä kutsutaan myös Helsingin pitäjän kirkoksi. Vastaus: PYHÄN LAURIN KIRKKO.

2. Mikä on maailman luetuin kirja? Se on myös kristittyjen pyhä kirja. Vastaus: RAAMATTU.

3. Missä tilaisuudessa ihmisestä tulee kotiseurakuntansa ja koko maailmanlaajuisen kristillisen kirkon jäsen? Vastaus: KASTE.

4. Mikä kirkon ammattilainen johtaa seurakunnan musiikkityötä erityisesti jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa? Vastaus: KANTTORI.

5. Mikä oli nimeltään tämä 200-luvulla elänyt lähimmäisen auttaja? Hänen esimerkistään syntyi kirkkoon ensimmäinen ammatti. Vastaus: LAURENTIUS.

6. Raamatussa Jeesus opettaa rakkauden kaksoiskäskyn: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi kuin itseäsi. Millä arkisemmalla nimellä kutsutaan ystävää tai lähimmäistä? Vastaus: KAVERI.

 

Ristikon keskelle muodostuu sana, joka oli Laurentiuksen ammatti. Se on kirkon vanhin ammatti ja kirkon perustehtävä. Vastaus: DIAKONI.

Olemme kiinnostuneita kirkkoseikkailuun osallistuneiden kokemuksesta. Anna palautetta...Linkki avautuu uudessa välilehdessä


TehtävämonisteLinkki avautuu uudessa välilehdessä

RastijulisteetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso Laurentius-videoita