Pyhän Laurin kirkon oppituntivierailun materiaalit:

 

Näistä linkeistä löytyvät kolmasluokkalaisten oppituntivierailun ristikon ratkaisu, TehtävämonisteLinkki avautuu uudessa välilehdessä,  RastijulisteetLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä Laurentius-videoita

Ratkaise ristikko!

Kysymykset löydät tehtävävihkon kartan osoittamilta paikoilta. Keskelle ristikkoa muodostuu pystysuorassa sana, joka oli Laurentiuksen ammatti. Se on kirkon vanhin ammatti ja kirkon perustehtävä. 

 

1. Mikä kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus? Sitä kutsutaan myös Helsingin pitäjän kirkoksi. Vastaus: PYHÄN LAURIN KIRKKO.

2. Mikä on maailman luetuin kirja? Se on myös kristittyjen pyhä kirja. Vastaus: RAAMATTU.

3. Missä tilaisuudessa ihmisestä tulee kotiseurakuntansa ja koko maailmanlaajuisen kristillisen kirkon jäsen? Vastaus: KASTE.

4. Mikä kirkon ammattilainen johtaa seurakunnan musiikkityötä erityisesti jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa? Vastaus: KANTTORI.

5. Mikä oli nimeltään tämä 200-luvulla elänyt lähimmäisen auttaja? Hänen esimerkistään syntyi kirkkoon ensimmäinen ammatti. Vastaus: LAURENTIUS.

6. Raamatussa Jeesus opettaa rakkauden kaksoiskäskyn: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi kuin itseäsi. Millä arkisemmalla nimellä kutsutaan ystävää tai lähimmäistä? Vastaus: KAVERI.

Ristikon keskelle muodostuu sana, joka oli Laurentiuksen ammatti. Se on kirkon vanhin ammatti ja kirkon perustehtävä. Vastaus: DIAKONI.


Tästä linkistä pääset ruotsinkieliseen materiaaliin

Tästä linkistä pääset englanninkieliseen materiaaliin. 

YouTube-video

YouTube-video

YouTube-video

YouTube-video

YouTube-video