Hyppää sisältöön

Rippikoulu muualla

 Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin Vantaalla. Esimerkiksi erilaiset järjestöt, herätysliikkeet ja lajiliitot järjestävät rippikouluja. Järjestöjen toteuttama rippikoulu on osa kirkon rippikoulutyötä ja sitä tehdään tuomiokapitulin myöntämällä luvalla. Opetus pohjautuu kirkkomme rippikoulusuunnitelmaan (RKS 2001). Sen mukaan seurakuntayhteysjakson laajuus on 8-16 tuntia ja sen toteuttamisesta vastaa nuoren kotiseurakunta. Tämä perustuu ajatukseen, että rippikoulu on seurakunnan koulu. Rippikoulu vahvistaa yhteyttä kotiseurakuntaasi ja  siksi rippikouluun kuuluu aina osallistuminen oman kotiseurakunnan toimintaan.

Järjestörippikoululaiset kootaan seurakunnissa omaksi rippikouluryhmäkseen, joka kokoontuu keväällä ohjaajan johdolla. Sitä varten ole yhteydessä kotiseurakuntasi rippikouluvastaavaan (tarkemmat ohjeet seurakuntasi rippikouluesitteessä) ja sovi hänen kanssaan tämän seurakuntayhteysjakson toteutumisesta. Suunnitelman voitte kirjata yhdessä tähän korttiin.

Seurakuntayhteysjakso Vantaan seurakunnissa sisältää

  • tapaamisen yhdessä vanhempien kanssa (esimerkiksi messun yhteydessä)
  • osallistumisen 2-3 messuun tai jumalanpalvelukseen
  • osallistumisen yhteen seurakunnan nuorten tilaisuuteen
  • osallistumisen yhteen ryhmän omaan tapaamiseen (ehtoollisopetus)
  • osallistumisen diakonirasteille tai muun vastaavan tutustumisen diakonityöhön
  • osallistumisen musiikkitapahtumaan/konserttiin/ripariveisuihin/seuroihin/kirkolliseen toimitukseen

Osallistuttuasi näihin sovittuihin tapaamisiin yhdessä ryhmäsi kanssa, saat työntekijän allekirjoittaman todistuksen seurakuntayhteysjakson suorittamisesta sekä virkatodistuksen, jonka tarvitset rippikoululeiriä varten. Kotiseurakuntasi antaa sinulle lahjaksi Raamatun.

Rippikoulu on kasteopetusta. Kastettu seurakunnan jäsen, joka osallistuu rippikouluun, voi ehtoollisopetusta saatuaan osallistua ehtoolliseen seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa rippikoulunsa opettajan kanssa. (Kirkkojärjestys luku 2 § 11)

Hyvää riparia! Riparin käytyäsi olet lämpimästi tervetullut kotiseurakuntasi isoskoulutukseen!

// ]]>