Keikka-apu 

Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoisten keikka-apu on kertaluonteista ja maksutonta toimintaa, joka on tarkoitettu yli 65-vuotiaiden Vantaankosken seurakunnan alueella asuvien ikäihmisten kotona asumisen tueksi.

Keikat voivat olla auttamista asioilla esimerkiksi kaupassa, lääkärissä tai apteekissa, apua lomakkeiden täyttämisessä tai ulkoilukaverina. 

Keikka-apu toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin Myyrmäen ja Martinlaakson kotihoidon sekä Punaisen Ristin Länsi-Vantaan osaston kanssa. 

► Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi tai hae keikka-apuaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

"Eihän se ole kuin että mennään vain" - Keikka-apuvapaaehtoisen kokemus

- Vaimoni oli tehnyt vapaaehtoistehtäviä ja kun jäin työttömäksi vähän aikaa sitten, ajattelin, että voisin itsekin kokeilla.

- Kun tajusin, ettei iäkäs äitini ole välttämättä joka päivä puhunut kenenkään kanssa, ymmärsin, että meillä lapsillakin on annettavaa ja velvollisuutemme ja vastuumme. Aloin myös nähdä, että avuntarvetta on. 

- Keikka-avun kautta tapaamani rouvan kanssa olemme kokeilleet avartaa lähiympäristöä pyörätuolin avulla. Joka kerta sovimme vain seuraavasta kerrasta eteenpäin. 

- Hän ei ollut koko talvena juurikaan käynyt ulkona, koska liikkuminen on vaikeaa. Nyt olemme katselleet kevään tuloa, kukkivia kasveja ja puita, ja on käyty usein kaupassakin samalla reissulla. Hän on epäillyt, pääseekö pyörätuolilla mäkeä ylös tai alas, mutta yhdessä on kuljettu reilun tunnin reittejä, joissa hän ei ole käynyt vuosiin. 

- Eihän se ole kuin, että mennään vain. Aivan tavallisia asioita olemme tehneet. Itsekin oppii lähiympäristöstä ja Vantaan historiastakin, kun miettii, mitä seuraavaksi voisi näyttää. 

- Hän kertoo, mitä tarvitsee. Nyt on ollut puhetta uuden tukikahvan hankkimisesta kotiin. Olen jo vähän netistä katsellut, mistä niitä löytyisi.

- Parasta on, että voi auttaa ja että on hyödyksi. Se tuo lisää sisältöä omaankin elämään. Ei tarvitse olla kovin suurta, kun toinen jo voi kokea paljon. Helpolla löytyy 2-3 tuntia aikaa. Itsekin nauttii, kun huomaa, että toinen ilahtuu. 

Jari Särkinen 
 

Ota yhteyttä

Hankekoordinaattori
Vantaankosken seurakunta

Aloitin työni Vantaankosken seurakunnassa syyskuussa 2019. Toimin tällä hetkellä hankekoordinaattorina ja vastaan seurakuntamme Keikka-avun kehittämisestä sekä tapahtumatuotannosta.

Olen koulutukseltani sosionomi (yamk), diakoni ja kulttuurituottaja. Olen työskennellyt aikaisemmin Olarin seurakunnassa yhteisötyöntekijänä ja Pakilan seurakunnassa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Ennen työtäni seurakunnassa olen työskennellyt lastenoikeusjärjestö Planissa sekä Helsingin kaupungilla tapahtumatuotantoon liittyvissä tehtävissä.

Haluan kasvattaa ihmisten osallisuutta seurakunnassa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä seurakuntamme alueella yhteistyössä muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Olen Nataša Stambej, ja autan ihmisiä, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa kanssamme - eli seurakuntamme vapaaehtoisia. Jos sinua kiinnostaa tukihenkilötyö, olotilakahvilatyö tai keikkapankkityö, ota yhteyttä. Jos vielä mietit, mitä voisit kanssamme tehdä, ota yhteyttä silloinkin! :)

Vapaaehtoistyö Vantaankosken seurakunnassa