Vapaaehtoistehtäviä Vantaankosken seurakunnassa

Tutustu seurakuntamme vapaaehtoistoiminnan moniin mahdollisuuksiin ja löydä oma paikkasi!

Keikkapankki

Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoisten keikkapankki välittää vanhuksille saattajia lääkäriin, kirkkoon tai asioiden hoitoon. Vapaaehtoiset sitoutuvat vain yhteen tehtävään kerrallaan.

Kysy lisää

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Nataša Stambej
puh. 050 588 3355
natasa.stambej [ät] evl.fi

Nikkaristit

Vapaaehtoiset Nikkaristit tarjoavat apuaan Vantaankosken seurakunnan alueella asuville vanhuksille ja muille toimintarajoitteisille tekemällä pieniä kotitalouksien huolto-, ylläpito- ja kunnostustöitä.

Nikkaristit mm. leikkaavat nurmikoita, pilkkovat polttopuita, ripustavat tauluja, kokoavat huonekaluja ja vaihtavat lamppuja ja palovaroittimen paristoja. Ammattimiesten töitä nikkaristit eivät kuitenkaan tee.

Nikkaristit kokoontuvat kerran viikossa ja jakavat keskenään viikon aikana tulleet työtehtävät. Apu on asiakkaalle maksutonta.

Kysy lisää

Diakoni
Auli Kekoni
puh. 050 357 7726
auli.kekoni [ät] evl.fi

Tukihenkilöt

Tukihenkilönä voit toimia lähimmäisenä vanhukselle, vammaiselle, mielenterveyskuntoutujalle tai muille ystävää kaipaaville ystävänä. Lähimmäistä voivat toivoa niin kotona kuin laitoksissakin asuvat.

Toiminta voi olla jutteluseuraa, kuuntelemista, ulkoilukaveruutta tai jotain muuta, mitä yhdessä päätätte tehdä. Tukisuhde sovitaan vuodeksi kerrallaan. Sinulla on tukena diakoniatyöntekijä, jonka kanssa voit puhua vapaaehtoistyöhön liittyvistä asioista.

Kysy lisää

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Nataša Stambej
puh. 050 588 3355
natasa.stambej [ät] evl.fi  

Olotila-kahvilan vapaaehtoinen

Olotila-kahvilat ovat vapaaehtoisten ylläpitämiä kohtaamispaikkoja, joihin voi tulla viettämään aikaa, vaihtamaan kuulumiset ja tietenkin nauttimaan virvokkeita ja pikku purtavaa nimellistä korvausta vastaan. Vapaaehtoiset toimivat kahvilan henkilökuntana, keittävät kahvit, laittavat tarjolla olevat tuotteet esille ja kohtaavat kävijöitä.

Vantaankosken seurakunnan Olotilat toimivat Myyrmäen kirkolla, Martinristissä ja Kanniston koulun asukas- ja nuorisotilassa.

Kysy lisää

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Nataša Stambej
puh. 050 588 3355
natasa.stambej [ät] evl.fi

Kuorot ja musiikki

Musiikilla on tärkeä osa jumalanpalveluksissa. Jos olet kiinnostunut musiikista, voit tulla antamaan oman äänesi musiikkitoimintaan vapaaehtoisena. Seurakunnassamme toimii Vantaankosken kantaattikuoro, Kivistön seurakuntakuoro, Kivistön lapsikuoro sekä laulu- ja käsikelloyhtye Sonus ja Puhallinorkesteri Louhi.

Kysy lisää

Kanttori Eveliina Pulkkinen
puh. 050 546 4756
eveliina.pulkkinen [ät] evl.fi

Messuavustajat

Messuavustajat toimivat messuissa ehtoollisavustajana, kolehdinkerääjinä tai vainajien muistokynttilöiden sytyttäjinä. Tekstinlukijat avustavat jumalanpalveluksissa lukemalla päivän raamatunkohdat. Tehtäviin opastetaan ja annetaan tarvittavaa koulutusta.

Kysy lisää

Pastori Kristiina Hyppölä
p. 050 347 6045
kristiina.hyppola [ät] evl.fi

Aikuisten pienryhmän ohjaaja

Useimmat aikuisten pienryhmät toimivat vapaaehtoisen ohjaajan johdolla. Aikuisille on tarjolla raamattu- ja rukouspiirejä, lähetyspiirejä, miesten piirejä, naisten piirejä ja harrastepiirejä.

Lue lisää aikuisten pienryhmistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kysy lisää

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori (diakonia)
Nataša Stambej
puh. 050 588 3355
natasa.stambej [ät] evl.fi

Seniorikerhon ohjaaja

Seniorikerhojen ohjelmassa on hartaushetkiä, alustuksia ja keskustelua eri aiheista sekä laulua ja yhdessäoloa. Kerhot kokoontuvat normaalisti viikoittain.

Kerhonohjaaja toivottaa kerholaiset tervetulleiksi ja pitää nimivihkoa sekä valmistelee aiheita ja ohjelmaa. Kerhoissa vierailee myös puhumassa seurakunnan työntekijöitä.

Lue lisää seniorikerhoistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kysy lisää

Yhteisöpappi
Jere Hämäläinen
puh. 050 438 7858
jere.hamalainen[ät]evl.fi

Varhaisnuorten tai nuorten kerhon ohjaaja

Kerhonohjaajaksi voi tulla, kun on käynyt rippikoulun, kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja on kiinnostunut lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Tehtävä kasvattaa vastuullisuuteen ja omatoimisuuteen. Seurakunnan varhaisnuorisotyöntekijät ovat toki kerhonohjaajien apuna ja tukena. Ohjaajaksi haluavat suorittavat kerhonohjaajan peruskurssin, joka alkaa elokuussa.

Ohjaajalta kuluu kerhon pitämiseen noin 1–2 tuntia viikossa ja lisäksi valmisteluun kuluva aika sekä kerhonohjaajien kuukausikokoukset. Kerhon teemana voi olla oikeastaan mikä vaan, ja voit itse tehdä ehdotuksen. Suosittuja ovat esimerkiksi kokkikerhot ja askartelukerhot. Erityisesti ohjaajia kaivattaisiin pitämään reipasta meininkiä pojille ja miksei tytöillekin.

Katso tästä esimerkkiä kerhotarjonnasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Nuoria toimii vapaaehtoisina myös viikoittain Myyrmäen kirkolla pidettävässä nuorten Olka-kahvilassa sekä avustajina nuorten messuissa, muun muassa housebändin jäseninä.

Kysy lisää

Nuorisotyönohjaaja
Outi Heikkinen
puh. 050 381 6303
outi.heikkinen [ät] evl.fi

Rippikoulujen isoset

Isoset ovat rippikoululaisten pienryhmien ohjaajia. Heidän tehtävänään on innostaa rippikoululaisia ja antaa heille tukea ja turvaa. Rippikoulun käyneet ovat tervetulleita syksyisin alkavaan isoskoulutukseen.

Isoskoulutus antaa mahdollisuuden päästä isoseksi talven ja kesän rippikoululeireille ja päiväripareille. Lisäksi se tarjoaa monenlaisia välineitä ihmissuhdetaidoista ryhmänohjaukseen ja kristittynä kasvamisen miettimistä omien vahvuuksien löytämiseen. Isoskoulutus muodostuu koulutusilloista, leireistä ja tapahtumista sekä osallistumisesta muuhun nuorten toimintaan.


Kysy lisää

Rippikoulupappi
Margit Helin
puh. 050 310 7401
margit.helin [ät] evl.fi

Pyhäkoulun ohjaaja

Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Se tarjoaa pyhän kohtaamisen, hiljentymistä, Raamatun kertomuksia, laulua, leikkiä ja muuta toimintaa.

Lähde rohkeasti mukaan pyhäkoulun ohjaajaksi. Pyhäkoulua voi pitää seurakunnan tiloissa tai kotona ja myös parin kanssa. Annamme koulutusta ja tukea – yksin ei tarvitse olla. Pyhäkoulunopettajan tulee olla konfirmoitu ja kuulua evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Kysy lisää:
Lapsi- ja perhetyönsihteeri
Helena Fyhr
puh. 050 380 6500
helena.fyhr [ät] evl.fi

Vaatevarasto

Kivistön kirkolla toimii Vantaankosken seurakunnan vaatevarasto, josta tarvitsijat voivat hakea vaatteita veloituksetta. Vaatevarasto on auki kerran kuussa ja sopimuksen mukaan. Vapaaehtoiset pitävät varaston kunnossa, järjestelevät vaatteita ja hoitavat vaatteiden jakelun.

Kerran kuussa kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 10–12 vaatevarastossa on avoimet ovet.

 
Kysy lisää

Diakoni
Auli Kekoni
puh. 050 357 7726
auli.kekoni [ät] evl.fi

Kaksi iloista rouvaa kahvittelee pöydän ääressä.