Rippikoulu

Kesä 2020 Vantaankosken seurakunnan nuorisotyössä

Poikkeustilanne vaikuttaa edelleen seurakuntien toimintaan, mutta nautitaan kaikki kesästä tilanteen sallimissa rajoissa.

Rippikoulut toteutetaan poikkeusjärjestelyin. Lisätietoa omasta rippikoulustasi saat leiriblogista ja ryhmäsi ohjaajilta.

Pienryhmien toiminta, myös isoskoulutukset ja nuortenillat ovat tauolla kesän ajan. Tilanne päivitetään elokuussa.

Seuraa tietoja verkkosivullamme www.vantaankoskenseurakunta.fi.

Meidät löytää myös Instagramista nimellä Alfred Norsu:

 

 

 

 Tsekkaa myös seurakunnan muut somekanavat: 

  • Facebook: Vantaankosken seurakunta, Vantaankosken perheet ja Kivistön kirkko
  • Instagram: @vantaankoskensrk, @kivistonkirkko ja nuorten
  • Twitter: @Vantaankoskisrk

 

Suloista ja siunattua suvea!

 

 

 

Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus saada elämääsi uutta ajateltavaa ja sisältöä, uutta rohkeutta elää kristittynä sekä kokea hiljaisuutta ja pyhyyden läsnäoloa.

Vantaankosken seurakunnassa järjestetään vuonna 2020 rippikouluja hiihtoloman aikana, kesällä ja syksyllä. Tarjolla on päivärippikouluja, iltarippikouluja ja rippikoululeirejä. Myös aikuisrippikouluja järjestetään tarpeen mukaan.

 

 

Kaikki tiedot Vantaankosken rippikouluista ja ilmoittautumisesta Vantaanriparit-sivustolta

Rippikoulujen ajankohdat, tärkeät päivämäärät ja muuta tärkeää tietoa rippikoulujen ajankohtaisesta tilanteesta pääset näkemään klikkaamalla yllä olevaa Vantaan-riparit linkkiä.

 

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on päättynyt.

Hyvä tietää rippikoulusta

Vantaankosken seurakunnan iltarippikoulu on maksuton. Leirimuotoiset rippikoulut maksavat 150 euroa ja päivärippikoulujen hinta on 30 euroa. Loput rippikoulujen kulut katetaan mm. kirkollisveroilla. Perheen taloudellisen tilanteen vuoksi voi maksuun anoa avustusta kirkkoherranvirastosta saatavalla lomakkeella 15.3.2020 mennessä. Avustusta myönnetään puolet tai kokonaan, maksun suorittamiseen voi saada myös lisää maksuaikaa. Kysy asiasta rohkeasti!

Konfirmaatiomessut ovat Myyrmäen Virta-kirkossa (Rajatorpantie 8). Tarkan aikataulun saat ryhmäsi rippikoulukirjeistä. Valokuvaaja tilataan paikalle sekä yksityiskuvaa että yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiomessua. Kirkkoon mahtuu koko suku, tervetuloa!

 

Rippikoulun eteneminen

Alkujakso:
Rippikoulun alkujakso käynnistyy useilla ryhmillä jo tammikuussa ja kestää puoli vuotta ennen kaupunkijaksoa ja intensiivijaksoa. Hiihtoloman ryhmät aloittavat tapaamiset jo 17.11.2019. Alkujaksoon kuuluu tutustuminen seurakunnan toimintaan, omaan ripariryhmään ja ohjaajiin. Tapaamisiin osallistutuaan oman ryhmän kanssa yhdessä. Jos rippikoululainen ei pääse johonkin tapaamiseen, korvaaminen sovitaan oman ryhmän ohjaajan kanssa. Alkujakso on oltava suoritettuna ennen intensiivijaksoa. Tarkemmat tiedot juuri oman ryhmäsi tapaamisista saat ryhmäsi omilta ohjaajilta postitse tai sähköpostitse. Alkujakso on noin 20 tuntia rippikoulusta.

Intensiivijakso:
Kaupunkijakso ja leirijakso muodostavat intensiivijakson. Kaupunkijaksolla kokoonnutaan kirkon tiloissa esim. klo 9–17 ja mennään kotiin yöksi. Leirijaksolla asutaan leirikeskuksessa, jossa on antoisa ja tiivis aikataulu, niin että rippikoulun kokonaiskestoksi tulee yhteensä 80 tuntia. Leirikeskukset sijaitsevat eri puolilla Suomea. Iltaripari suunnitellaan yhdessä nuorten ja perheiden kanssa, tapaamisia on iltaisin ja viikonloppuisin.

Konfirmaatio:
Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Tarkan aikataulun saat ryhmäsi rippikoulukirjeistä. Valokuvaaja tilataan paikalle sekä yksityiskuvaa että yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiomessua. Kirkkoon mahtuu koko suku, kaikki ystävät ja kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.

Kaikki kummit voivat tulla siunaamaan nuorta konfirmaatiossa. Heille on varattu istumapaikoiksi toinen rivi, jossa on valmiina virsikirja ja konfirmaatiomessun käsiohjelma. Kummeja ohjeistetaan kirkossa ennen messun alkua.

 

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena, koskaan ei ole liian myöhäistä.

Aikuisrippikoulua toteutetaan Vantaankosken seurakunnassa yksityisrippikouluna, ryhminä tai verkkorippikouluna. Aikuisrippikouluista vastaa pastori Jere Hämäläinen.

Lisätietoa aikuisrippikoulusta.

 

Rippikoulutyön toimisto
Rajatorpantie 8 (Myyrmäen Virtakirkko)
PL 13, 01601 Vantaa

Pastori Margit Helin 050 310 7401

Nuorisotyönohjaaja Marika Pasanen 050 346 0727

Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Kaksi nuorta seisovat kirkossa risti ja kynttilä kädessä.
Pappi, rippikoulutyö
Vantaankosken seurakunta

Olen Margit Helin, Vantaankosken rippikoulutyön pastori. Nuorten keskuudessa olen saanut lempinimen Rippimamma, pidän tätä lempinimeä suuresti arvossa.

Minut on vihitty papiksi vuonna 2012 ja Vantaankoskella olen työskennellyt vuodesta 2014. Pidän valtavasti työstäni, minulla on ilo työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu erilaiset toimitukset, messut ja hartaudet, mutta erityisesti seurakuntamme rippikoulujen järjestäminen, kehittäminen ja ripareiden pitäminen. Nautin kovasti työstä nuorten parissa, siinä oppii aina jotain uutta!