Uutislistaukseen

Kirkko Vantaalla avaa tukipuhelimen Ukrainan sodan ahdistamille 

Ukrainan sodan uhreja tuetaan keräyksillä ja tukikonserteilla.

Rauhankyyhky nousee avoinna olevilta käsiltä. Kyyhkyllä on nokassaan lehvä, jossa sinistä ja keltaista.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuun lopussa 2022 on herättänyt valtavasti kysymyksiä, pelkoa ja ahdistusta myös suomalaisissa. Kirkko Vantaalla avaa tukipuhelimen, jonne voi soittaa, kun tilanne ahdistaa ja kaipaa keskusteluapua. Puhelin on avoinna maanantaista 7.3. alkaen joka päivä klo 13–18, myös viikonloppuisin. Puhelinnumero on 09 830 6699. Puhelimeen vastaavat seurakuntien työntekijät ja henkisen tuen ammattilaiset. 

– Tukipuhelimessa voidaan jakaa yhdessä tuntemuksia ja tilannetta. Siinä voi purkaa mielessä pyöriviä asioita, ahdistusta ja pelkoa. Usein auttaa, että saa sanoittaa tilannetta jollekin joka kuuntelee, kertoo palvelua koordinoiva pastori Tarja Korpela Vantaan seurakuntayhtymästä. 

Seurakunnat järjestävät apua ukrainalaisille ja varautuvat pakolaisten vastaanottamiseen 

Kriisitilanne Ukrainassa herättää ihmisissä myös paljon auttamishalua. Ukrainana sodan uhreja voi auttaa nyt kaikkein parhaiten lahjoittamalla rahaa kansainvälisille avustustoimijoille. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanapu on käynnistänyt hätäapukeräyksen Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi.  

Seurakunnat ovat käynnistäneet Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräyksiä Vantaalla. Lipaskeräyksiin etsitään vapaaehtoisia kerääjiä. Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua oman alueen seurakuntaan. 

Myös kirkkojen sunnuntaimessuissa rukoillaan rauhan puolesta ja kerätään kolehteja Ukrainassa tehtävään humanitaariseen apuun. 

Vantaan seurakunnissa myös valmistaudutaan tilanteeseen, jossa Suomeen saapuu runsaasti pakolaisia. Hätämajoitusta valmistellaan tarjottavaksi yhdessä leirikeskuksessa ja seurakuntien asunnoissa, jos tarvetta myöhemmin ilmenee. 

Tukikonsertteja Tikkurilassa ja Myyrmäessä, rukoushetkiä Hämeenkylässä 

Laulaja-lauluntekijä Jesse Kaikurannan konsertti Tikkurilan kirkossa pe 18.3. klo 18 on päivitetty tukikonsertiksi Ukrainan sotaa pakenevien perheiden auttamiseksi. Kaikuranta esiintyy jousiyhtyeen kanssa. Jokaisesta myydystä lipusta tilitetään 10 euroa Kirkon Ulkomaanavulle, joka toimittaa hätäavun sodasta kärsiville ukrainalaisille yhdessä ACT Alliance -kumppaneidensa kanssa. Konsertin liput maksavat 20 euroa. 

Vantaankosken seurakunta järjestää tukikonsertin Ukrainan sodan uhrien tueksi su 27.3. klo 18 Myyrmäen Virtakirkossa (Rajatorpantie 8). Konsertissa esiintyy seurakunnan kanttoreita, työntekijöitä ja alueen muusikoita. Tilaisuudessa kerätään rahaa Ukrainan sodasta kärsiville ihmisille Kirkon Ulkomaanavun kautta. 

Myös Hakunilan musiikkiviikon 6.–13.3. tilaisuuksissa Hakunilan ja Länsimäen kirkoissa voi lahjoittaa Kirkon ulkomaanavun keräykseen. 

Hämeenkylän kirkossa järjestetään Ukrainan tilanteen johdosta rukoushetkiä ainakin 17.3. saakka ma, ti, to ja pe klo 18. 

– Sodan läheisyys nostaa esiin monenlaisia tunteita ja tuntemuksia. Väkivallan uhka tuntuu todelliselta. Kaiken tämän keskellä on hyvä puhua tilanteen synnyttämistä ajatuksista ja jakaa kokemuksia toisten kanssa, sanoo Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Hannu Pöntinen

– Rauhan rakentaminen ei ole silmien sulkemista vaan todellisuuden tunnustamista ja siitä huolimatta ihmisen näkemistä. Auttamisen teot ovat niitä rakennuspalikoita, joita nyt tarvitaan. Ukrainassa ja ukrainalaisilla on iso hätä, ja siksi kaikki apu on nyt tarpeen. Tämän keskellä on hyvä muistaa, että vihaa ei tule kohdistaa Suomessa asuviin venäläisiin, vaan heitä on kohdeltava lähimmäisinä, jatkaa Pöntinen.

Päivittyvää tietoa Ukrainan auttamisen ja vantaalaisille tarjolla olevasta tuesta

Fri Mar 04 15:52:00 EET 2022