Uutislistaukseen

Tikkurilan seurakunnan diakoni Toomas Takala kynttilä kädessä Tikkurilan kirkossa. Kuvassa: Tikkurilan seurakunnan diakoni Toomas Takalalle joulussa tärkeintä on rauhoittuminen ja lepääminen sekä yhteinen aika rakkaiden ihmisten kanssa.

Jouluaattona Tikkurilan kirkolla vietetään yhteistä joulua – ilmoittautumiset 13.–16.12.

10.12.2021 16.24

Jouluaattona Tikkurilan kirkolla vietetään yhteistä joulua. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen 13.–16.12.

Jouluaattona Tikkurilan kirkolla vietetään yhteistä joulua. Tikkurilan seurakunnan diakoni Toomas Takala, mitä silloin tapahtuu?

− Vietämme  jouluaattoa ihmisten kanssa, jotka haluavat juhlia muiden seurassa. Toiveemme on, että joulunvietto rakennetaan yhdessä osallistujien kanssa.

− Voimme koristella tilaa, leipoa joulutorttuja ja laulaa joululauluja. Tarkoituksena on myös osallistua Tikkurilan kirkon aattohartauteen.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

− Ennen koronaa järjestimme yksin asuville suunnattuja joulunviettoja. Tällä kertaa haluamme kutsua mukaan jokaisen, joka kaipaa yhteistä joulujuhlaa.

− Silloin on myös paikalla olevien seurakunnan työntekijöiden jouluaatto. Olemme mukana viettämässä joulua ja juhlimassa. 

Miten aiot viettää joulua, kun et ole töissä?

− Vietän joulua perheen kanssa. Meillä on tiedossa puolisoni kanssa joulukierros Uudellamaalla ja Tampereella, kun käymme vanhempieni ja appivanhempieni luona.

− Tärkeintä on olla ilman mitään ihmeellistä ohjelmaa. Tiedossa on ainakin lepoa, yhdessäoloa ja koiran kanssa ulkoilua. Mahdollisesti käymme myös joulukirkossa.

Mistä asioista pidät joulussa eniten?

− Minulle joulu on rauhoittumisen aikaa. Joulusauna kruunaa oman jouluni. Se on tärkeä juttu. 

 

Ilmoittaudu joulunviettoon ennakkoon 

Joulunviettoa Tikkurilan kirkolla, Asematie 12, jouluaattona 24.12. klo 15−18. Ilmoittautuminen 13.–16.12. heli.varstala@evl.fi tai Heli Varstala p. 050 5758684. Katso lisää vantaanjoulu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Teksti: Kata-Riina Heinonen-Tricarico
Kuva: Esko Jämsä

Juttu on julkaistu alun perin Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä