Uutislistaukseen

Uusi kastepuu Rekolan seurakunnassa muistuttaa rakkauden tärkeydestä

Yhdessä tekemällä saa aikaan vaikka valtavan kastepuun

Kuvassa värikäs kastepuu.

Rekolan kirkon uuden kastepuun on suunnitellut taiteilija Kaisa Salmi.

Rekolan seurakuntaan on useamman vuoden ajan toivottu omaa kasteteosta, jota koristaisivat seurakuntaan kastettujen nimet.

Kastepuu on pitkän uurastuksen jälkeen valmis ja omalla paikallaan Rekolan kirkon salissa.  Tätä nyt julkistettavaa kastepuuta on suunniteltu ja rakennettu vuoden ajan.

Rekolan seurakunnan kastepuu on taiteilija Kaisa Salmen suunnittelema. Hänen valintaansa puolsi se muun muassa se että, Salmella on kyky puhutella ja ottaa taideteoksiinsa mukaan sekä yhteisö että yleisö. Salmelle oli erityisen tärkeää, että projektiin saatiin seurakuntalaisia mukaan toteuttamaan hanketta. Kastepuun toteutuksesta ovat vastanneet seurakuntalaiset ja seurakunnan vapaaehtoisten Nikkaristi -ryhmä yhdessä taiteilijan kanssa. 

Kasteteos on kooltaan kaksi ja puoli metriä korkea ja lähes neljä metriä leveä. Puussa on yhteensä yli 700 sydäntä ja lintua. 

Idea teokseen syntyi vanhoista perinteisistä elämänpuista

Salmen mukaan idean pohjalla on ajatus elämän puustä, joissa on myös lintuja mukana.  

Kastepuu on rakennettu käsin sahatuista ja maalatuista sydämistä, jotka virtaavat eri väreissä Kastepuun vartta pitkin ylöspäin 23 erilliseen oksaan. Puussa on sydänten lisäksi lintuja, jotka on sijoitettu oksien yläosiin. 

Kastepuun runko ja oksat ovat kuparia, jotka ajan myötä muuttuvat vihertävän turkooseiksi. Salmi on valinnut puuhun puhtaita värejä, jotka toistuvat Nanna Suden Rekolan kirkon alttaritaulussa.

Kastepuu ottiin Rekolan seurakunnan käyttöön sunnuntaina 5.12.2021 messun yhteydessä. Puuhun on tällä hetkellä kiinnitetty tämän vuoden aikana kastettujen nimiä. Jatkossa jokainen kastettu saa oman niminauhansa puuhun. 

7.12.2021 12.41