Uutislistaukseen

Rakenna joulupuu -keräyksessä voi antaa lahjan vähävaraiselle perheelle tai vanhukselle

Pääkaupunkiseudun seurakuntien jo perinteeksi muodostunut Rakenna joulupuu -keräys käynnistyy ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11.

Rakenna joulupuu -keräyksen logo. Joulukuusi jonka alla lahjapaketti. Teksti Rakenna joulupuu. Klä julgranen.

Keräykseen osallistumalla voi tarjota perheelle, lapselle tai yksinelävälle vanhukselle jouluiloa tuottavan yllätyksen.

Lahjakortteja joululahjoihin ja -ruokaan sekä elämyksiin

Rakenna joulupuu -keräyksen pääpaino on siirtynyt tavaroista erilaisiin lahjakortteihin.

Kauppojen lahjakorteilla vähävaraiset perheet ja yksinäiset sekä vanhukset voivat hankkia jouluruokaa sekä tarvitsemiaan tavaroita ja lahjoja.

– On koteja, joissa jouluruokaa saadaan pöytään, koska joku toinen on sen lahjoittanut. Lahja ilahduttaa ja liikuttaa. Jotkut haluavat välittää kiitoksen tuntemattomalle lahjoittajalle, kertoo johtava diakoniatyöntekijä Sirkka Väätäinen Korson seurakunnasta.

Perheelle voi myös hankkia elämyslahjakortin perheen yhteiseen ajanvietteeseen, kuten elokuvissa, seikkailupuistossa tai kylpylässä käyntiin. Elämyslahjakortti on kiva yllätys, joka tuo perheelle mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä lahjoittajan valitseman elämyspalvelun parissa.

– Elokuvateatteri ja huvipuistot eivät ole taloudellisesti mahdollisia kaikkien perheiden arjessa. Elämyslahjan avulla lapset ja perheet pääsevät ikään kuin samalle viivalle muiden perheiden kanssa, Väätäinen sanoo.

Paljon aikaa sisätiloissa laitoksessa tai kotona viettävää vanhusta voi ilahduttaa joulukukalla. Joissakin seurakunnissa välitetään myös lasten lahjatoiveita ja lahjan antaja toimittaa seurakunnan välitettäväksi lapsen toiveen paketoituna.

Tavoitteena kaikkialla on hyvän joulumielen levittäminen, lahjan antamisen ja saamisen ilon välittäminen.

Lahjoitustavat vaihtelevat seurakunnittain

Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan seurakuntien joulukampanja. Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat luotettavasti perille. Keräys avataan virallisesti ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11.2021.

Keräyksen toteutustavat vaihtelevat seurakunnittain.

Keräyksen kotisivu Rakennajoulupuu.fi

Katso Vantaan seurakuntien ohjeet ja määräajat lahjojen toimittamiseen Vantaan Rakenna joulupuu -sivulta.

18.11.2021 09.22