Uutislistaukseen

Webinaari ja konsertti puhuttelevat urkujen sekä urkumusiikin ystäviä

Kaksiosainen URUT2050-tapahtuma alkaa Suomen kirkkourkujen tilaa kartoittavalla webinaarilla ja päättyy illalla kaikille avoimeen konserttiin.

URUT2050-tapahtuman mainos.

Mukaan voi liittyä paikan päällä tai virtuaalikirkko.fi-nettialustalla, osoitteessa https://bit.ly/urut2050 

Urkurakentamo Veikko Virtasen toimitusjohtaja Heikki Autio avaa Urut2050-päivän keskustelemalla urkujen peruskorjauksista, huollosta sekä urkuhankinnoista kirkkomuusikko Jimi Järvisen (Vaasan suomalainen seurakunta) sekä talouspäällikkö Kristel Muru-Tanilan (Janakkalan seurakunta) kanssa. Keskustelua johdattelee tuottaja Annmari Salmela (Kirkkopalvelut ry). Urkujen virsisäestysmahdollisuuksia esittelevät keskustelun lomaan Suomen Kanttori-urkuriliiton puheenjohtaja Minna Raassina ja kirkkomuusikko Pia Rask Savonlinnan seurakunnasta.

Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä tapahtumaa ennen ja sen aikana. Kaikille avoin ilmainen webinaari striimataan Tikkurilan kirkosta torstaina 11.11, klo 14–15.30.

Tikkurilan kirkon urut soivat hybriditapahtumassa

Kaikille urkujen ja urkumusiikin rakastajille avoin hybriditapahtuma alkaa klo 18. Tikkurilan kirkon uudet urut on rakentanut Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy. Miten juuri tämä soitin on suunniteltu seurustelemaan uuden kirkkoarkkitehtuurin kanssa? Klo 18.30 alkavassa konsertissa uuden soittimen mahdollisuuksia pääsevät esittelemään nuoret urkurit Jimi Järvinen, Arttu Selonen ja Aleksanteri Wallius.

Molemmat tapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia. Tikkurilan kirkkoon pääsee kyseisenä ajankohtana voimassa olevien koronarajoitusten mukainen määrä. Päivän kaikki tilaisuudet jäävät nähtäväksi Virtuaalikirkkoon, mistä ne ovat käytettävissä niin rippikouluopetuksen tueksi kuin musiikkitunneillekin.

URUT2050-tapahtuman järjestävät Kirkkopalvelut ry, Suomen Kanttori-urkuriliitto ry, Tikkurilan seurakunta, Urkurakentamo Veikko Virtanen. 

29.10.2021 14.17