Uutislistaukseen

Toimintaa avataan ja kirkoissa pääsee taas laulamaan Vantaallakin

Aluehallintoviraston ja hiippakunnan uudet henkilörajoitukset sallivat Vantaan kirkkoihin suuremman määrän ihmisiä turvavälein.

Lapsia laiturilla.

Kesän konfirmaatioihin, häihin sekä jumalanpalveluksiin voidaan taas saapua turvallisin mielin. Tiloissa tulee kuitenkin mahdollistaa turvavälin pitäminen, jos paikalla on yli 10 henkilöä. Myös kasvomaskia suositellaan pitämään edelleen tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.  

Tiloihin, kuten kirkkoihin, on laskettu maksimihenkilömäärät.  Tällöin voidaan varmistaa turvavälin pitäminen silloin, kun henkilö niin haluaa. Esimerkiksi Pyhän Laurin kirkkoon voidaan ottaa 120 henkilöä ja Myyrmäen Virtakirkkoon 200 henkilöä. Kaikkien tilojen henkilömäärät löytyvät koronaohje-verkkosivulta

Kesän toiminta avautuu ja ohjelmaa tarjolla myös ulkona  

Pienryhmien toiminta aloitetaan seurakuntakohtaisesti. Lisätietoja saa paikallisesta seurakunnasta. Myös kirkkopuistoissa ja ulkotiloissa tullaan järjestämään kesätoimintaa. Ohjeet ovat voimassa heti. Tilannetta tullaan tarkastelemaan uudelleen koronatilanteen muuttuessa. 

Jumalanpalvelukseen voi edelleen osallistua laajasti verkon välityksellä. Tiedot verkossa lähettävästä toiminnasta löytyvät seurakuntien tapahtumakalenterista.

Vantaan seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona kahdessa erässä 25.6. Pyhän Laurin kirkkopuistossa. Lue lisää.

17.6.2021 15.45