Uutislistaukseen

Vantaan seurakunnat tuovat joulun kotisohville verkkolähetysten ja joululaulujen välityksellä

Kiristyvät koronatoimet johtavat tilaisuuksien perumiseen sisä- ja ulkotiloissa 30.11.–20.12. välisenä aikana.

4 kynttilää piirroskuvassa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin tuomiokapitulin uusien koronaohjeistusten perusteella myös Vantaan seurakunnissa joulukuun alun tapahtumat ja tilaisuudet minimoidaan viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Uudet ohjeet koskevat 30.11.– 20.12. välistä aikaa.  

Tulevan viikonlopun tilaisuudet pidetään vielä pääosin olemassa olevilla ohjeistuksilla, maskeissa ja turvavälein. Kaikkiin tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät verkkosivujen tapahtumakalenterista. 

Kirkolliset toimitukset toimitetaan pääsääntöisesti seurakuntien tiloissa. 

Kastetilaisuuksiin, avioliittoon vihkimisiin ja hautajaisiin sekä muistotilaisuuteen saa osallistua enimmillään 10 henkilöä 30.11. alkaen. Hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin voivat kuitenkin osallistua vainajan kaikkein läheisimmät omaiset, vaikka se ylittäisi 10 henkilön rajan muutamalla henkilöllä. Hygieniasta, maskeista ja turvaväleistä tulee pitää huolta.  

Adventin aikana tilaisuuksia lähetetään suorana verkkoon 

Adventinajan jumalanpalveluksia ja joulun ajan tilaisuuksia lähetetään suorana ja tallenteina verkkoon. Suoria lähetyksiä seurakunnista pääsee seuraamaan seurakuntien sosiaalisen median kanavien kautta. Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa.  

Ryhmätoiminta keskeytetään 20.12.2020 asti. Lasten ja nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 20.12.2020 asti.  

Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.   

Seurakunnat palvelevat ihmisiä myös koronakriisin aikana 

Keskusteluapua ja muuta tukeaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on saatavilla seurakunnista. Kirkot ovat avoinna yksityistä hiljentymistä varten seurakuntien ilmoittamalla tavalla, lisätietoa seurakuntien verkkosivuilta.

Jouluterveisiä lähetetään koteihin postitse ja verkossa 

Haasteellisesta tilanteesta huolimatta Vantaan seurakunnat haluavat toivottaa kaupunkilaisille rauhaisaa ja siunattua adventin aikaa. Joulun tunnelmaan pääsee suorien verkkolähetysten kautta sekä kuuntelemalla seurakuntien kustantamaa joulumusiikin ykköstä, Jouluradio.fi -palvelua. Jouluradiolla on verkossa 10 eri kanavaa. Esimerkiksi kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan Kauneimmat joululaulut -kanavan säestyksellä osoitteessa jouluradio.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Joulun alla 17.12. koteihin jaetaan Kirkko ja kaupunki -lehden välissä Kauneimpien joululaulujen yhteislauluvihko.  

Koteihin on tällä viikolla jaettu myös seurakuntien toteuttama joulukalenteri, jossa joulun sanoma avautuu luukusta joka päivä.  

27.11.2020 17.48