Uutislistaukseen

nettiPyhäinpäivä_KuvaajaMariannaSiitonen15.jpg

Pyhäinpäivänä muistetaan poisnukkuneita rakkaita

30.10.2020 15.52

Pyhäinpäivänä Pyhän Laurin kirkon ja Ruskeasannan hautausmailla syttyvät jälleen kynttilät.

Pappi Jaakko Hyttinen kuvailee pyhäinpäivän olevan juhla, joka tuo valoa pimeyden keskellä.    

- Pyhäinpäivänä haluamme muistaa poisnukkuneita, heitä jotka ovat olleet meille tärkeitä. Se saa meidät suomalaiset liikkeelle ja todella monet kulkevat ja sytyttävät kynttilöitä. Kun kaikkein pimeimmän syksyn keskellä sytytetään kynttilät haudoille, on se aina voimakas ja kaunis näky. Pyhäinpäivä onkin jälleennäkemisen toivon ilon ja valon juhla.

Tikkurilan Koskikeskuksessa (Vernissakatu 4) pidetään messu klo 10. Pyhäinpäivän messu Pyhän Laurin kirkossa lauantaina 31.10. kello 12 lähetetään suoratoistona Tikkurilan seurakunnan Facebook-sivulla. Messuun ja tmuihin tilaisuuksiin mahtuu korona-aikana vain rajoitettu määrä ihmisiä (Tarkemmat tiedot ja ohjeet tapahtumakalenterista. Suosittelemme maskin käyttöä, tulethan tilaisuuteen vain terveenä).

Päivän aikana Pyhän Laurin kirkossa pidetään kaksi Kynttiläkirkkoa. Kello 17.00 - 17.45 pidettävässä kynttiläkirkossa luetaan viime pyhäinpäivän ja huhtikuun 2020 lopun välillä kuolleiden Tikkurilan seurakunnan jäsenten nimet ja kello 18.30 - 19.15 pidettävässä kynttiläkirkossa puolestaan toukokuun 2020 alun ja pyhäinpäivän välillä kuolleiden seurakuntalaisten nimet.

Pyhäinpäivän muistokonserttina kuullaan puolestaan Corvus Laurencij -kuoron esittämä Gregoriaaninen requiem eli sielunmessu kello 18.00 - 18.30. Konserttiin on vapaa pääsy.

Pyhän Laurin kirkon kappeli on avoinna hiljentymistä varten kello 13.30 - 16. Seurakunnan työntekijöitä on kirkkomaalla ja kappelissa valmiina keskustelemaan niin haluavien kanssa.

Ruskeasannan hautausmaalla puolestaan pidetään klo 16 Kynttiläkirkko. Siellä luetaan haustausmaalle vuoden aikana haudattujen evankelisluterilaisten seurakuntien jäsenten nimet.

Kuvaaja: Marianna Siitonen