Uutislistaukseen

Keskiaikaseura Huccan väkeä keskiajalle tyypillisissä asuissa Helsingan keskiaikapäivillä. Keskiaikaseura Huccan väkeä Helsingan keskiaikapäivillä. Kuva: Elina Kuitto / Kirkon kuvapankki

Helsingan keskiaikapäivä järjestetään tänä vuonna verkossa

18.5.2020 09.47

Vantaalla elokuussa järjestettävä Helsingan keskiaikapäivä tekee digiloikan keskiajalta nykypäivään. Suosittu koko perheen tapahtuma järjestetään tänä vuonna koronavirusepidemian vuoksi verkossa.

Helsingan keskiaikapäivä -tapahtumaa ei tulla järjestämään Vantaan Pyhän Laurin kirkon ja pappilan puiston ympäristössä turvallisuussyistä lauantaina 8.8.2020, kuten oli tarkoitus. Sen sijaan internetiin on suunnitelmissa tuottaa ohjelmaa: esityksiä, luentoja ja tietoiskuja sekä keskiaikamarkkinat kaikkien katsottaviksi ja koettaviksi.

– Tulossa on verkon kautta katsottaviksi ainakin keskiaikamessu ja lauluyhtye Schola Sancti Henricin konsertti sekä pyhimystutkija Jenni Kuulialan luento ja BRQ Vantaa Festivalin konsertti, sanoo Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist.

Helsingan keskiaikapäivän yleisömäärä on yli kymmenkertaistunut parissa vuodessa. Vuonna 2019 tapahtuma kokosi 11 000 kävijää.

– Olemme haikein mielin, kun joudumme perumaan näin pidetyn tapahtuman järjestämisen totuttuun tapaan. Yleisön ja tapahtuman tekijöiden turvallisuus on kaikille meille sitä tuottaville tahoille kuitenkin tärkeintä, Lönnqvist toteaa.

Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto kertoo, että töitä tapahtuman viemiseksi verkkoon tehdään parhaillaan.

– Tilanne on meille kaikille uusi ja jännittävä. Joka tapauksessa haluamme tarjota tapahtuman ystäville ja keskiajasta sekä historiasta kiinnostuneille niin hyvän keskiaikatapahtuman, kuin se näissä olosuhteissa ja verkossa on mahdollista. Tapahtuma on yleisön ja markkinamyyjien osalta erittäin odotettu, Koivisto kertoo. Myös Koivisto korostaa järjestäjien halua toimia vastuullisesti ja olla toimintakonseptin muutoksella mukana estämässä koronaviruksen leviämistä.

Tapahtuman verkkototeutuksesta tiedotetaan lisää mahdollisimman pian. Ajantasaista tietoa tapahtumasta löytyy esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulta facebook.com/Helsingankeskiaikapaiva.

Markkinoiden järjestämisestä vastaava Vantaa-Seura ottaa toukokuun aikana yhteyttä kaikkiin myyjähakemuksen jättäneisiin.

Helsingan keskiaikapäivä on järjestetty vuodesta 2016 alkaen Vantaan keskiaikaisessa sydämessä, Pyhän Laurin kirkon ympäristössä. Viime vuonna jo 11 000 kävijää keränneen tapahtuman järjestävät Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta ja BRQ Vantaa Festival. Tapahtumaa tukevat Vantaan kaupunki sekä Aktiastiftelsen i Vanda.