Uutislistaukseen

Lähikuva, jossa rippikoululainen kirjoittaa riparikirjaan. Kuva: Marianna Siitonen

Vantaan seurakunnissa aloitetaan harkitusti kesätoimintaa 1.6. alkaen

8.5.2020 10.32

Epidemiaa ehkäistään edelleen ja auttamistoimintaa jatketaan.

Vantaan seurakunnissa aloitetaan kesätoimintaa harkitusti ja uusia ohjeistuksia noudattaen 1.6. alkaen. Linjaukset perustuvat hallituksen 4.5. ja piispojen 5.5. antamiin linjauksiin. Seurakunnat päättävät tarkemmin omista paikallisista käytännöistään. Toiminnan järjestämisen yksityiskohdissa noudatetaan aluehallintoviraston ohjeistuksia. 

Jumalanpalvelukset  

Jumalanpalveluksia toimitetaan 1.6.2020 alkaen kirkoissa läsnä olevan seurakunnan kanssa. Niihin voi osallistua enintään 50 henkeä ja seurakunnat ohjeistavat, mitä rajoitukset paikallisesti merkitsevät. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista 1.6. alkaen. Osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla myös turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Pienissä kirkkotiloissa voidaan väkimäärää joutua rajaamaan alle 50 hengen. Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (video- tai audiostriimaus) jatketaan edelleen seurakuntien sosiaalisen median kanavissa. 

Ristiäiset, häät ja hautaan siunaamiset 

Kasteisiin, häihin ja hautaan siunaamisiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua enintään 50 henkeä. Osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Pienissä kirkkotiloissa voidaan väkimäärää joutua rajaamaan alle 50 hengen. Myös kodeissa pidettävissä kastejuhlissa tai muissa tilaisuuksissa on tämä syytä huomioida. 

Muut seurakuntatilaisuudet - kerhot, ryhmät ja päiväleirit

Lasten, nuorten ja perheiden päivätoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että toimintaan osallistuu enintään 50 henkilöä kerrallaan. Monet ryhmät ja kerhot ovat normaaliin tapaan kesätauolla koulujen loma-ajan.  

Seurakuntien järjestämät koululaisten iltapäiväkerhot ovat avoinna koulujen aikataulujen tahdissa.  

Rippikoululeirit

Rippikoulukesä on nuorille usein unohtumaton ja tärkeä etappi. Seurakunnissa halutaan nähdä vaivaa, että rajoituksista huolimatta jokaiselle rippikoululaiselle tarjoutuu mahdollisuus hyvään rippikoulukokemukseen turvallisesti myös tulevana kesänä. Kesäkuusta alkaen myös leirimuotoinen rippikoulu on mahdollinen. Seurakunnat tiedottavat ryhmäkohtaisista käytännöistä kutakin ryhmää koskien erikseen.  

Ihmisiä ei jätetä yksin kesälläkään

Poikkeustila jatkuu vielä pitkään ja ketään ei jätetä yksin. Seurakunnissa jatketaan auttamistoimintaa kesän aikana. Ruoka- ja asiointiapua tullaan tarvitsemaan jatkossakin. Tiedotamme tarkemmin myöhemmin, mikäli auttamispalveluihin tulee muutoksia kesän ajalle.

Mistä apua? Lue lisää poikkeusajan palveluistamme. Linkki avautuu uudessa välilehdessä