Uutislistaukseen

Kirkko ja kaupunki –median jatkolle vihreää valoa Vantaalla

Uusi sopimusehdotus hyväksyttiin Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa. Neuvottelutulos menee vielä Espoon, Kauniaisten ja Helsingin seurakuntien luottamuselinten käsittelyyn. 

Kirkko ja kaupunki -median logo

Kirkko ja kaupunki on ollut pääkaupunkiseudun yhteinen seurakuntamedia vuodesta 2017.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -median tulevaisuudesta saavutettu neuvottelutulos hyväksyttiin Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa 28.4.2020. Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun yhteisenä seurakuntamediana 1.1.2021 alkaen, mikäli Espoon, Kauniaisten ja Helsingin vastaavat luottamuselimet hyväksyvät sopimusehdotuksen.  Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto irtisanoi Kirkko ja kaupunki -median yhteistyösopimuksen 4.6.2019 ja esitti sopimuksen uudistamista.  

Digimediaa halutaan kehittää - jäsenille mahdollisuus valita diginumero paperilehden sijaan 

Neuvotteluratkaisuun sisältyy esityksiä Kirkko ja kaupunki -median talouden suunnitteluun ja kustannussäästöjen saavuttamiseen sekä lehden ilmestymiskertoihin ja verkkomedian kehittämiseen. Vuonna 2021 lehti ilmestyisi 20 kertaa kolmena eri paikallisversiona Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa. Uuden sopimusesityksen mukaan mediassa kehitetään erityisesti sen digitaalista käyttöä ja saatavuutta. Seurakuntamedia tullaan jakamaan jokaiseen jäsentalouteen osoitteellisena postituksena. Vaihtoehtona paperilehdelle seurakuntien jäsenille tulee mahdollisuus valita paperilehden sijaan digilehti. 

Kirkko ja kaupunki on Helsingin, Espoon ja Kauniaisten sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media, joka sisältää seurakuntien jäsenille postin kautta kotiin jaettavan paperilehden, verkkolehden, sosiaalisen median kanavat ja Jouluradion. Paperilehden painosmäärä on 340 000 kappaletta. Vantaalla lehden painos on 70 000 kappaletta. Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä Kauniaisten seurakunta aloittivat yhteisen Kirkko ja kaupunki -median vuonna 2017. 

Uusi sopimusluonnos käsitellään Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa 27.5., Kauniaisten yhteisessä kirkkovaltuustossa 26.5. ja Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa kesäkuun tai syyskuun kokouksessa.

28.4.2020 21.53