Uutislistaukseen

Vantaan seurakunnat toimivat ihmisten auttamiseksi poikkeusoloissa

Ryhmätoiminta tauolla toukokuun loppuun saakka – ruoka-apua jaetaan. Yli 10 hengen tilaisuuksia ei järjestetä valmiuslain aikana ja kaikki ryhmätoiminta on tauolla toukokuun loppuun saakka. 

Kuvassa mies pakkaa ruokalaatikoita hävikkiterminaalissa.

Seurakuntien avustustoimintaa organisoidaan. Kuva Yhteisen pöydän terminaalista. Kuvaaja Jani Laukkanen.

Jumalanpalvelukset pidetään, seurakunta läsnä verkon kautta

Hallituksen valmiuslain käyttöönoton myötä tavalliseen arkeen tulee muutos. Ihmiset vetäytyvät koteihinsa. Huoli tulevaisuudesta ja arjen sujumisesta voi kasvaa. Kirkko kulkee ihmisten rinnalla myös poikkeusoloissa. Seurakunnat toimivat hyvinvoinnin turvaamiseksi, toivon lisäämiseksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi. Kirkot Vantaalla ovat pääsääntöisesti avoinna ma-ke ja pe 9-12, to 16-19 ja sunnuntaisin jumalanpalvelusten yhteydessä. Kirkot ovat auki yksityiseen hiljentymiseen ja tarjolla on myös keskustelumahdollisuus.  

Kaikki yli 10 hengen kokoontumiset lopetetaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Myöskään jumalanpalveluksiin ei enää kokoonnuta paikan päälle. Jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta uudessa tilanteessa ne toimitetaan ilman kirkkotilassa läsnäolevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksia ja hartauksia lähetetään suorana verkkoon mahdollisuuksien mukaan. Kaikki kirkon työntekijät ovat tavoitettavissa ja ihmisiä varten. Ota yhteyttä kotiseurakuntaasi ja seuraa verkkosivuja ja somekanavia! 

Ihmisiä kokoava toiminta tauolla - kasteet, häät ja hautaan siunaamiset hoidetaan pienellä joukolla

Ryhmätoiminta, kuten kerhot, piirit, leirit, retket ja retriitit sekä konsertit ja yhteisöruokailut ovat tauolla toukokuun loppuun saakka. Kirkolliset toimitukset, kuten kasteet, häät ja hautajaiset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä siten, että lähiomaiset voivat tulla paikalle. Päivitys 19.3.2020: siunaustilaisuudet pidetään pienimuotoisina, lue lisää.

Iltapäiväkerhot ovat tauolla koulujen aikataulujen mukaisesti.  

Keskusteluapua tarjolla

Vantaan seurakunnissa on alettu organisoida alueellista auttamista. Diakoniatyöntekijät, papit ja muut työntekijät ovat ihmisten tavoitettavissa. Keskusteluapua on tarjolla puhelimitse ja netin ajanvarauksen ja chatin kautta. www.kirkkovantaalla.fi/apua   https://www.facebook.com/diakoniavantaalla/

Seurakuntien kirkkoherranvirastot palvelevat arkisin seuraavasti poikkeustilankin aikana:  Korson seurakunta klo 9-12 (puhelinpalvelu -14), Vanda Svenska Församling klo 9-12, Rekolan seurakunta klo 9-12 (puhelinpalvelu -14), Hämeenkylän seurakunta klo 9-14, Vantaankosken seurakunta klo 9-14, Tikkurilan seurakunta klo 9-14, Hakunilan seurakunta ma-to klo 9-14. Seurakuntien työntekijät palvelevat puhelimitse myös muina mahdollisina aikoina. Kirkkoherranvirastoon on mahdollista sopia tapaamisaikoja myös erikseen. Katso lisätietoja verkkosivuilta. 

Ruokakasseja pyritään jakamaan seurakunnissa mahdollisuuksien mukaan. Valtakunnalliset ohjeistukset otetaan huomioon ja ne voivat muuttaa jakotapoja. Ihmisiä ei kuitenkaan jätetä yksin.  Päivitys 20.3.2020: Ruokakassien jakelu alkaa, lue lisää

17.3.2020 09.00