Uutislistaukseen

Kirkko Vantaalla ihmisten kanssa - Kaikki ryhmätoiminta peruttu maaliskuun loppuun saakka

Päivitys: Jumalanpalvelukset pidetään toistaiseksi ilman paikalla olevaa seurakuntaa. Ryhmätoiminta on peruttu toukokuun loppuun saakka. Tämä uutinen ei ole enää ajan tasalla.

rukousnauha kädessä.

Kirkon tehtävä epidemiankin aikana on luoda lohtua ja toivoa sekä auttaa hädässä olevia.

Vantaan seurakunnissa seurataan kansallisia ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisyssä. Ohjeiden tarkoitus on turvata erityisryhmien hyvinvointi ja suojata tartunnalta kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Kirkon tehtävä epidemiankin aikana on luoda lohtua ja toivoa sekä auttaa hädässä olevia. Tätä perustehtävää hoidetaan myös poikkeusoloissa ja kirkon työntekijät ovat ihmisten tavoitettavissa. Myös kirkot ovat auki hiljentymiselle ja keskusteluun sekä diakonisen avun löytämiseksi. Verkon hartauksilla ja sosiaalisen median läsnäololla halutaan lieventää yksinäisyyttä ja luoda yhteyttä aikana, jolloin avoimet kokoontumiset eivät ole normaaliin tapaan mahdollisia. 

Toimimme seuraavien ohjeiden mukaan: 

1) Kaikki seurakuntien ryhmätoiminta, sekä leiri- ja retkitoiminta perutaan maaliskuun loppuun saakka. Tilannetta arvioidaan viikottain. Poikkeuksen muodostaa koululaisten iltapäiväkerhot, joita pidetään auki koulujen aukiolon mukaisesti. 

2) Jumalanpalvelukset järjestetään jatkossakin, mutta niissä minimoidaan mahdolliset tartuntariskit. Ehtoollisjumalanpalvelukset muutetaan pääsääntöisesti sanajumalanpalveluksiksi. Virsikirjojen käytön sijaan suositellaan mobiilivirsikirjan käyttöä tai omaa henkilökohtaista virsikirjaa. 

3) Kirkolliset toimitukset järjestetään normaaliin tapaan.  

4) Yhteisöruokailut perutaan, mutta diakoniatyöntekijät auttavat tarvittaessa koko ajan. Diakoniatyöntekijät tavoittaa kirkoista tai puhelimitse, katso yhteystiedot  www.kirkkovantaalla.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä/apua 

5) Messuja, jumalanpalveluksia ja konsertteja pyritään striimaamaan suorana verkkoon mahdollisuuksien mukaan. Verkkohartauksia löytyy nettisivuilta  www.kirkkovantaalla.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

6) Pääkirkot pidetään auki arkisin ma-ke ja pe klo 9-12, to 16-19 ja su jumalanpalvelusten aikaan. Pappeja ja diakoniatyöntekijöitä on tavattavissa kirkoissa henkilökohtaiseen keskusteluun ja avuntarpeeseen myös erikseen sovittaessa. 

7) Päivystävä pappi on tavoitettavissa https://www.vantaanseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/pappi-tavattavissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

8) Seurakuntien sosiaalisen median kanavissa ollaan läsnä ja jutellaan ihmisten kanssa. 

Tilannetta seurataan seurakunnissa jatkuvasti ja uusia ohjeita annetaan tarpeen tullen. Kirkko Vantaalla kulkee ihmisten kanssa myös huolen aikoina. 

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi. - Psalmi 23. 

13.3.2020 09.08