Uutislistaukseen

Näytelmällinen tietäjien messu loppiaisena Pyhän Laurin kirkossa

Maanantaina 6.1. vietettävä loppiainen päättää joulun ajan. Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) lauletaan vielä kerran kauneimpia joululauluja ja päästään seuraamaan, miten Itämaan tietäjät tulevat tervehtimään Jeesus-lasta. 
Kolme Tietäjien messun näyttelijää sonnustautuneina itämaan tietäjiksi.

Perinteeksi muodostunut näytelmällinen ja kaiken ikäisille sopiva messu pidetään kolmella kielellä (suomi, ruotsi, englanti). Messu alkaa klo 12, ja sen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit Pappilassa.

Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan yhteistä messua ovat toimittamassa Johanna Jakonen, Sini Aschan, Sonja Orupabo ja kanttori Iina Katila.

 

Loppiainen on itämaan tietäjien ja lähetystyön juhla

Loppiainen on kristittyjen vanhimpia juhlia, jopa joulua vanhempi. Loppiaisen evankeliumiteksti Raamatusta kertoo kaukaa itäisiltä maista vaeltaneista viisaista ja arvostetuista tietäjistä, jotka tulivat katsomaan Jeesus-lasta. Tietäjät olivat vieraiden kansojen edustajia. Kristinuskon mukaan Kristus on valo kaikille maailman kansoille. Loppiainen muistuttaa kirkon lähetystehtävästä, ja silloin järjestetäänkin usein lähetysaiheisia messuja.

Loppiaisen messut Vantaalla

 

3.1.2020 10.12