Uutislistaukseen

Joulunajan musiikkitilaisuudet säilyttävät suosiotaan

Joulunajan 2019 tilaisuuksissa Vantaan kirkoissa kävi yli 38 000 henkeä.
Joulu numeroina

Joulun infografiikka

Tänä jouluna joulukirkkojen kävijämäärä nousi viime vuoteen verrattuna. Vuonna 2018 joulunajan kirkoissa joulutunnelmaa haki 34 000 henkeä.

Joulunajan suosituimpien tilaisuuksien kärki on pysynyt viime vuodet samana. Joulukonsertit keräsivät kirkkoihin yhteensä yli 18 000 kävijää. Konserttien jälkeen eniten kävijöitä keräävät Kauneimmat joululaulut, joissa lauletaan jouluisia yhteislauluja. Kauneimmissa joululauluissa joulutunnelmaan pääsi Vantaan kirkoissa lähes 9000 henkeä. Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia järjestettiin Vantaan kirkoissa yhteensä 59.

Lisäksi jouluaaton hartaudet ja yömessut vetävät kirkot täyteen. Kirkkoon tullaan joulun odotuksessa, mutta erityisesti joulukirkkoihin saavutaan joulunpyhinä hiljentymään joulun sanoman äärelle.

Kirkkojen lisäksi useat hiljentyivät joulutunnelmiin koulujen ja palvelutalojen hartauksissa tai ravintoloiden ja ostareiden lauluhetkissä. Näiden tilaisuuksien kävijämääriä ei ole mukana kirkkojen kävijämäärissä. Tilastoissa eivät ole mukana myöskään kirkoilla järjestetyt joulumyyjäiset, adventinajan pihatapahtumat tai normaali viikkotoiminta.

Kirkkotilaisuuksien kävijätiedot kerättiin alkaen ensimmäisestä adventista eli tänä vuonna 1.12. ja päättyen tapaninpäivään 26.12.

27.12.2019 11.28