Uutislistaukseen

Kuusijärveä kierretään kynttilänvalossa ja joululauluja laulaen 21.12.

Mikä olisikaan parempi tapa virittäytyä suomalaiseen joulun odotukseen kuin lähteä metsään kiertämään järveä kynttilälyhty kädessä ja rakkaimpia joululaulujamme laulaen?
Kynttilälyhty pimeässä.

Vantaan Kuusijärvellä (Kuusijärventie 3, Vantaa ) järjestetään jo kolmatta vuotta Valon laulajaiset vuoden pimeimpään aikaan. Tuomaan päivänä 21.12. järven kiertävä polku on koristettu kynttilälyhdyin, ja klo 16–18 viidentoista minuutin välein lähtee joululauluja laulava ryhmä kiertämään järveä.

Kun joulukellot kajahtavat, lähtee ryhmä oppaan johdolla metsään laulamaan tuttuja joululauluja. Kelloja on soittamassa kellonsoiton harrastaja Supavit ”Supa” NummelinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kävelykierroksia ohjaamassa on kanttoreita ja laulavaisia vapaaehtoisia. Mukaan voi ottaa oman lyhdyn tai taskulampun tuomaan valoa pimeään. Joululaulujen sanoja ei tarvitse osata ulkoa, sillä osallistujille on tarjolla laulumonisteita. Kierroksen pituus on noin 1,5 kilometriä ja se kestää rauhalliseen tahtiin lauleskellen noin 40 minuuttia. Kävelyn jälkeen on tarjolla lämmintä mehua ja pipareita.

– Tapahtumassa on viime vuosina ollut yli 400 osallistujaa, mutta kierroksilla vallitsee silti levollinen joulutunnelma, kertoo tapahtuman idean keksinyt Rekolan seurakunnan kanttori Sirkku-Liisa Niemi.

Kävelylle kannattaa pukeutua lämpimästi ja jalkoihin laittaa ulkoilukengät.

– Valon laulajaiset on ulkotapahtuma, joka sopii kaiken ikäisille. Kukapa ei tykkäisi kävellä kynttilänvalossa metsässä ja laulaa joululauluja, tokaisee Niemi.

Julkinen liikenne ja kävely ovat suositeltavia saapumisvaihtoehtoja, sillä Kuusijärven parkkipaikka on pieni ja tulee todennäköisesti olemaan täynnä.

Tapahtumassa on mahdollisuus lahjoittaa joululahjaraha tarvitseville. Kauneimmat joululaulut -tapahtumissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle, joka käyttää rahat kehitysmaiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutukseen, terveydenhoitoon ja turvaan.

Valon laulajaisia ovat järjestämässä Hakunilan ja Rekolan seurakunnat, joiden raja kulkee Kuusijärven poikki.

 

Kierrokset lähtevät seuraavasti:

Klo 16.00, 16.15, 16.30, 16.45, 17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00

17.12.2019 11.31