Uutislistaukseen

Bachin jouluoratorio soi Hämeenkylän ja Pyhän Laurin kirkoissa

Johann Sebastian Bachin upea Jouluoratorio johdattaa kuulijansa joulun tapahtumien ja tunnelmien keskelle. Jouluoratoriota esitetään ennen joulua Vantaalla kahdessa konsertissa.
Jouluoratorion mainoskuva, jossa on piirretty seimiasetelma.

Hämeenkylän kirkossa (Auratie 3) Jouluoratorio kuullaan keskiviikkona 18.12. klo 19 ja Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) lauantaina 21.12. klo 18.

Johann Sebastian Bachin (1685–1750) Jouluoratorio (Weihnachts-Oratorium, BWV 248) on kirkkomusiikin suurteos, johon kuuluu sekä kuoro- ja solistiosuuksia että instrumentaaliosia. Trumpetit, patarummut, vasket, huilut ja oboet tuovat äänimaailmaan juhlavuuden lisäksi myös kauneutta ja pehmeyttä.

Jouluoratorio koostuu yhteensä kuudesta kantaatista, joita on alun perin esitetty joulun eri pyhien jumalanpalveluksissa. Bach on itse kuitenkin käsitellyt kaikkia kantaatteja yhtenä suurena kokonaisuutena. Useimmiten oratoriosta esitetään ennen joulua kolme ensimmäistä kantaattia, joiden teemana ovat jouluevankeliumin tapahtumat ennen Jeesuksen syntymää ja tapahtumat joulupäivinä. Vantaallakin konserteissa kuullaan kantaatit I–III.

Jouluoratorion esittävät sopraano Outi Noponen, altto Teppo Lampela, tenori Tuukka Säily, basso Elja Puukko sekä Hämeenkylän kamarikuoro ja Leppävaaran kirkon Kamarikuoro. Orkesterina toimii Espoon Barokki. Esitystä johtaa Hannu-Pekka Heikkilä.

Liput 15 euroa / 10 euroa (eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet ja lapset) ennakkoon Holvi-lippukaupasta tai kirkon ovelta ennen konserttia.

Hämeenkylän ja Pyhän Laurin kirkon konserttien ohella Jouluoratorio esitetään samalla kokoonpanolla myös Leppävaaran kirkossa 19.12.2019 klo 19.

J. S. Bachin Jouluoratorio, kantaatit I–III
Hämeenkylän kirkko, Auratie 3, ke 18.12. klo 19
Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2, to 19.12. klo 19
Vantaan Pyhän Laurin kirkko, Kirkkotie 45, la 21.12. klo 18

16.12.2019 09.39