Uutislistaukseen

Pöydällä runsaasti muurauslastoja. Osallistujat pääsivät levittämään muurauslaastia aikakapselin päälle peruskiveen.

Tikkurilan kirkkokortteliin nousevan Bethania-talon peruskivi muurattiin

11.12.2019 19.30

Tapahtumassa peruskiveen muurattiin lieriö, johon on koottu tämän hetken ajankohtaista esineistöä. 

Tikkurilan kirkkokortteliin rakennettavan Bethania-talon peruskivi muurattiin työmaalla 11.12.2019.

Tapahtumassa peruskiveen muurattiin lieriö, johon on koottu tämän hetken ajankohtaista esineistöä. Lieriöön talletettiin uusin Kirkko ja kaupunki -lehti ja Bethanian rakennuspiirustukset. Aikakapseliin lisättiin myös tietoa ajankohtaisesta Tikkurilan seurakunnan toiminnasta, alueen yhteistyöstä sekä muuta Vantaan seurakuntien viestintämateriaalia muistuttamaan aikanaan lieriön aukaisijaa vuoden 2019 todellisuudesta. Paikallaolijat sujauttivat lieriöön myös pikkurahaa ja käyntikortteja. 

Tikkurilan kirkkokortteliin sijoittuvaan rakennukseen tulee 61 asuntoa ja kaksi katutason liiketilaa. Toinen liiketiloista on näillä näkymin tulossa Tikkurilan seurakunnan käyttöön. Yhteensä rakennuksessa on 2546 m2 asuinhuoneistoalaa, ja se on vapaarahoitteinen vuokratalo. Keväällä 2021 valmistuva Bethania sijaitsee aivan Tikkurilan uuden kirkon vieressä Vehkapolun varressa.

Kiinteistöosakeyhtiö Bethania on Vantaan seurakuntayhtymän sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö. Rakennuksen toteuttaa Lujatalo Oy, ja sen on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta.

Raamatusta lainattu Bethania-nimi juontuu paikalle 1900-luvun alkupuolella rakennetusta puisesta rukoushuoneesta. Myös paikalta alkuvuodesta purettu toimistotalo kantoi Bethania-nimeä.

Lue lisää Tikkurilan kirkkokorttelin rakentamisesta Tikkurilan taivaan alla -blogista.Linkki avautuu uudessa välilehdessä