Uutislistaukseen

Kauneimpia joululauluja lauletaan kirkossa. Kuva Jasmine Färling

Kauneimmat joululaulut raikuvat taas kirkoissa, baareissa, kauppakeskuksessa ja järven rannoilla

5.12.2019 16.25

Vantaalla voi laulaa yli 80 tilaisuudessa Kauneimpia joululauluja. 

Paitsi perinteisissä yhteislaulutilaisuuksissa, Kauneimpia joululauluja lauletaan muun muassa ulkoilmassa Kuusijärveä kiertäen, englanniksi, moniaistillisesti, kamariorkesterin säestyksellä, heviversiona, pop-sovitettuina ja kapakoissa.

Kauneimpia joululauluja voi laulaa myös lapsiperheille sovitettuna tai vanhemman väen porukassa.

Myyrmäessä joululauluja lauletaan myös Myyrmannin kauppakeskuksessa. Kanttori Katariina Kopsasta tuntui aluksi vähän jännittävältä mennä laulattamaan ja säestämään lauluja Myyrmannin keskusaukiolle.

– Vastaanotto oli kuitenkin tosi hyvä. Ihmiset pysähtyivät, jäivät laulamaan ja hymyt ilmestyivät kasvoille. Myös laulutoiveita alkoi tulla, Katariina Kopsa kertoo.

Myyrmannista esitettiin Vantaankosken seurakunnalle toive tulla järjestämään joulutapahtumia kauppakeskukseen. Ensimmäinen joulutapahtuma pidettiin 23.11., ja jatkoa seuraa lauantaipäivinä 7.12. ja 14.12. klo 11–15.

Viime jouluna seurakuntien Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet kokosivat Vantaan kirkkoihin ja muihin laulupaikkoihin lähes 9000 henkeä. Joulukonserteissa kävi lähes 11 000 kuulijaa.

Katariina Kopsa pohtii, että joululaulujen suosio perustuu joulun sanoman positiivisuuteen, pimeän keskelle saapuvaan iloon sekä siihen, että joululaulut koskettavat niin monia.

– Joulumusiikki ei rajaa ketään ulkopuolelle. Joululauluihin liittyy paljon voimakkaita tunteita ja muistoja lapsuudesta. Siksi samat tutut joululaulut ovat kaikkein rakastetuimpia. Jos Sylvian joululaulu tai Varpunen jouluaamuna jää pois, siitä tulee hetki palautetta. Uudemmista joululauluista Tulkoon joulu tuntuu vallanneen ihmisten sydämet, Kopsa jatkaa.

Jos kirkkoon laulamaan lähteminen tuntuu liian juhlavalta, Vantaalla voi mennä laulamaan myös ravintoloihin. Korsossa Kauneimpia joululauluja lauletaan jo perinteeksi muodostuneesti alueen kapakoissa ke 18.12. klo 18 Sorennossa ja klo 18.30 Sir Kippiksessä. Myyrmäessä joululauluja pääsee laulamaan vaikkapa terästettyä glögiä siemaillen Wanda’s Kitchen & Loungessa torstaina 19.12. klo 19.

Pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa, Pyhän Laurin kirkossa, lauletaan Kauneimpia joululauluja pop-bändin säestyksellä lauantaina 14.12. klo 21.

Itä-Vantaalla voi lähteä kiertämään Kuusijärveä lyhty kädessä laulaen vuoden pimeimpänä päivänä 21.12., jolloin järjestetään suosituksi muodostunut tapahtuma Valon laulajaiset klo 16–18.

Kauneimmat joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja evankelis-luterilaisten seurakuntien järjestämä laulutapahtumakonsepti. Tilaisuuksissa kerätään kolehti, jonka tuotoilla Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Kauneimmat Joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran.


Kaikki Vantaalla järjestettävät Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet löydät tästä.

Lisätietoa Kauneimmista joululauluista ja keräyksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä